Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
RECENZIA. Jay Z - Magna carta... holy grail
Zdielať na
Hudba

RECENZIA. Jay Z - Magna carta... holy grail

Hudobníka Jay Z netreba asi nikomu predstavovať. Tento všestranne nadaný raper a producent sa pochlapil. Vydal v poradí už svoj dvanásty album. Ten si nezaslúži iný prívlastok, ako špičkový!

Jay Z nezabúda pri svojej tvorbe ani na manželku Beyoncé a tak nečudo, že aj ona sa objavuje ako hosť na jeho novom albume. V skladbe Part II (On the Run) tak znejú dokonalé vokály spievajúce o dokonalej láske. Taká je vraj aj tá ich. A taký je možno aj práve tento album. Dokonalý.

Holy Grail je skvelý singel. Až po okraj naplnený všetkým, čo sa od podobnej skladby očakáva. Zapamätateľná melódia, skvelý spev, text s posolstvom a hosťujúci Timberlake. To je druhý špičkový hosť na tomto albume.

Na albume je aj skladba s názvom Picasso Baby, v ktorej sa to len tak hemží menami slávnych maliarov a v ktorej je cítiť silnú iróniu. Jay Z pri tvorbe tohto albumu neváhal a do nových skladieb povkladal ukážky zo starých známych hitov. nech vás teda neprekvapí, že započujete Nirvanu, Gangster of Love od Johnny Guitar Watsona, či sample Reverie Adrian Younge a dokonca citáty z notoricky známej skladby Losing My Religion od R.E.M...

Niekoho album uchváti hneď, niekto bude potrebovať niekoľko vypočutí, iný album zahodí do koša s tým, že ho nudí. Je to album veľmi špecifický a pravdou je, že si musí nájsť svojho poslucháča.

Malú ochutnávku nájdete aj v priloženom videu.

Vydáva Universal music

ZOZNAM SKLADIEB:

01. Holy Grail

02. Picasso Baby

03. Tom Ford

04. F-ckwithmeyouknowigotit

05. oceans

06. F.U.T.W

07. Somewhereinamerica

08. Crown

09. Heaven

10. Versus

11. Part II (On the run)

12. beach is better

13. BBC

14. Jay Z Blue

15. La familia

16. Nickels and dimes

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:25!

Alexandra Hinková

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie