Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vedeli ste? Meky Žbirka (60) novinárom!
Zdielať na
Hudba

Vedeli ste? Meky Žbirka (60) novinárom!

Keď sa povie Meky Žbirka, každému sa hneď vybaví - spevák. Málokto si pamätá jeho moderátorské a novinárske začiatky.

"Pravdepodobne keby nebolo bývalo štúdia Abbey Road, tak by som sa ja možno nevenoval hudbe a bohvie čo by som robil, možno by som bol na vašej strane, mikrák a dával by som otázky," konštatuje spevák.

Verte či nie, Meky niečo podobné skutočne robil. Iba tí, ktorí majú viac ako 30 rokov si budú pamätať hudobnú televíznu reláciu, ktorú pred mnohými, mnohými rokmi moderoval.

"Tam sme tak trošku blbli s mikrofónikom, a tak a potom som neskôr zistil, že sme zakladali niečo, čo sa potom neskôr stalo samozrejmosťou," pokračuje Meky.

Má pravdu, veď hudobné televízne stanice fungujú presne na tomto istom princípe. Meky bol vlastne priekopníkom. "My sme to na začiatku točili v Holandsku, ono sa to každé dva týždne točilo v Amsterdame," dodáva Žbirka.

Meky sa vtedy nacestoval tisíce a tisíce kilometrov a nakrúcania to veru neboli jednoduché. Jazyková bariéra vraj bola obrovská! "To bolo ťažké preto, že ja som tam srandoval, myslel som si aký dobrý fór a dvadsať Holanďanov sa nezasmialo, lebo nikto mi nerozumel," hovorí Meky.

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Hinková

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie