Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Návrat legendy! Metallica chystá album a tento film
Zdielať na
Hudba

Návrat legendy! Metallica chystá album a tento film

Veľkolepý návrat legendy. Americká heavymetalová formácia Metallica prezradila, že na budúci rok plánuje nahrať svoju desiatu štúdiovku. A k tomu takýto film...

"Už sa nám minuli všetky výhovorky, prečo sme tak nespravili doteraz. Rok 2014 preto bude našim hlavným cieľom nahrať nový album," uviedol bubeník Lars Ulrich.

A to na festivale Comic-Con v kalifornskom San Diegu, kde kapela predstavila trailer svojho pripravovaného 3D filmu s názvom Metallica: Through The Never.

Film, ktorý je kombináciou koncertnej a hranej snímky, bude mať v amerických kinách premiéru 27. septembra. Okrem členov kapely vo filme účinkuje aj herec Dane DeHaan, o réžiu sa postaral maďarsko-americký filmár Nimród Antal.

Ten v minulosti režíroval snímky ako Revízori, Motel smrti, Transport alebo Predátori. Koncertné scény nakrúcali vlani v auguste počas piatich vystúpení.

Skupina Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu okrem spomínaného Ulricha tvoria aj spevák a gitarista James Hetfield, gitarista Kirk Hammett a basgitarista Robert Trujillo. Kapela debutovala v roku 1983 albumom Kill 'Em All.

Na svojom konte má aj niekoľko dokumentov a koncertných filmov. Dokument Some Kind of Monster uviedla do kín v roku 2004, o šesť rokov neskôr zase vo viac ako 400 kinách premietli snímku The Big 4 Live from Sofia, Bulgaria, ktorá zachytáva Metallicu počas koncertu v bulharskej metropole.

Zdroj: SITA, youtube

Zdielať na

Najčítanejšie