Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Seriál festivalové spomienky - Emir Kusturica & No smoking orchestra
Zdielať na
Hudba

Seriál festivalové spomienky - Emir Kusturica & No smoking orchestra

K letu patria hudobné festivaly. Dievčatá, teplo, zábava a dobrá hudba. Topstar.sk ponúka návraty k tým najlepším vystúpeniam tohto leta... Slávnemu a úspešnému režisérovi Emirovi Kusturicovi je Slovensko veľmi blízke. Kedysi prezradil, že mal priateľku z Bratislavy. A tak, keď má možnosť, vždy s radosťou zavíta na festival, ktorý sa u nás koná.

Okrem režírovania filmov sa Emir už dlhé roky venuje aj hudbe. Postavil okolo seba kapelu, ktorej dal veľmi netradičný názov - No smoking orchestra - a spoločne vystupujú na hudobných festivaloch po celej Európe. tento rok zavítal aj na Slovensko.

Hudobné teleso tvoria gitaristi, klávesáci, akordeonista, huslista, saxafonista a ďalší. Emir, ten spieva a hrá na gitaru. Zaujímavosťou je, že za bubnami sedáva jeho vlastný syn, Stribor.

V repertoári tejto vskutku zaujímavej kapely sú vlastné piesne, ale aj prevzatá tvorba. Keď spustia, neprestanú hrať, kým nie je koniec. Medzi skladbami nie je ticho, pod Kusturicove príhovory hrajú motív z filmu Ružový panter.

Na svojom konte majú päť albumov a dokonca aj výberovku. Ak máte radi balkánske rytmy a neviazanú zábavu na pódiu aj pod pódiom, nenechajte si nabudúce ich koncert ujsť.

Záznam z ich koncertu si môžete pozrieť v priloženom videu.

Zdroj: AH

Zdielať na

Najčítanejšie