Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
RECENZIA. Daft Punk - Random Access Memories
Zdielať na
Hudba

RECENZIA. Daft Punk - Random Access Memories

Dlhé roky skrývajú svoje tváre za maskami, no ich tvorbu pozná asi každý. Francúzske duo Daft Punk aktuálne valcuje hitparády po celom svete singlom Get Lucky, ktorý pochádza z ich najnovšieho albumu Random Access Memories.

Daft Punk vytvorili skutočne ambicióznu nahrávku. Na albume Random Access Memories budete počuť minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Vysvetliť sa to nedá, treba si vypočuť. Veď aj spomínaný singel Get Lucky sa už dočkal svojej špeciálnej verzie - tá istá skladba by v rôznych desaťročiach znela vždy inak, no vždy výborne!

Aj keď je booklet albumu čierny a svietia na ňom iba dve robotické helmy, ktoré sú pre toto due príznačné, obsah albumu je veľmi pozitívny. Striedajú sa tu rôzne hudobné štýly, inštrumentálne pasáže príjemne dokresľujú atmosféru každej skladby, melódiu sú chytľavé, priam tanečné. 

Daft Punk prinášajú svojím albumom aj akýsi odkaz. Akoby chceli poukázať na to, aké to bolo, je a mohlo by byť v budúcnosti. Na albume objavíte prvky jazzu, rocku, hip-hopu, popu... a toto všetko sa snúbi v jednom kompaktnom celku, ktorý je príjemný a neruší poslucháča.

Tento album je vraj súhrnom spomienok. Spomienok, ktoré sú krásne, malebné, veselé a zároveň varujú pred tým, kam sa rútime. Do konzumnej budúcnosti, ktorá už nie je o umení a tvorení, ale o predajnosti a bezduchom vytváraní prázdnych hodnôt.

Našťastie, ak bude takýchto albumom viac, predpoveď temnej budúcnosti by sa naplniť nemusela. Veď posúďte sami vypočutím priloženého videa.

Vydáva SONY MUSIC

Zoznam skladieb:

1. Give Life Back to Music (feat. Nile Rodgers and Paul Jackson, Jr.)
2. The Game of Love
3. Giorgio by Moroder (feat. Giorgio Moroder)
4. Within (feat. Chilly Gonzales)
5. Instant Crush (feat. Julian Casablancas)
6. Lose Yourself to Dance (feat. Pharrell Williams & Nile Rodgers)
7. Touch (feat. Paul Williams)
8. Get Lucky (feat. Pharrell Williams & Nile Rodgers)
9. Beyond (lyrics: Paul Williams)
10. Motherhood
11. Fragments of Time (feat. Todd Edwards)
12. Doin’ It Right (feat. Panda Bear)
13. Contact (feat. DJ Falcon)

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie