Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lucie chystá muzikál, príde aj na Slovensko!
Zdielať na
Hudba

Lucie chystá muzikál, príde aj na Slovensko!

To, že populárna rocková skupina Lucie ohlásila comeback a v roku 2014 chystá turné, je už známe. Chystá však aj ďalšiu novinku. Pripravuje muzikál!

Len naozaj dobré a obľúbené skupiny si môžu dovoliť pretaviť svoje piesne do muzikálovej podoby. No a Lucie k takým kapelám rozhodne patrí. "Myslím, že to v priebehu rokov napadlo každého nezávisle a mali sme nejaké ponuky a na základe toho sme si povedali fajn, tak to urobíme, ale poriadne," hovorí Robert Kodym.

"Ten muzikál sa vlastne narodil z tej ich muziky, z tých ich textov. Tak ako to píšu, tak naraz vykvitol muzikál, to je krásna vec," hovorí Petr Novotný, režisér muzikálu.

Spomedzi množstva libriet si vybrali to, ktoré napísal mladý Tomáš Belko. Režisérsky sa muzikálu ujal Petr Novotný. "Ja mám pocit, že ta najväčšia sila je v tom, že on vlastne píše ten príbeh, tak ako by písal text pre kapelu Lucie," dodáva Novotný.

Nenechajte sa však zmýliť, muzikál Lucie nie je o skupine Lucie. Nie je to príbeh existencie tejto hudobnej legendy. "Je to príbeh o láske, pretože kapela Lucie mám pocit, že je celá o láske aj keď niekedy trošku surovejšie, niekedy trošku krajšie," myslí si režisér muzikálu.

Možno aj preto má tento muzikál aj podtitul, zhodný z názvom jedného z albumov skupiny Lucie - Větší než malé množství lásky. "To je veľa.. malé množstvo lásky, to je taká rýchlovka, ale väčšie než malé množstvo lásky, to je na celý život," presviedča David Koller.

A o tom je aj muzikál, ktorý sa začiatkom júla začne skúšať v jednom z pražských divadiel. Veľmi zaujímavá bude scéna, v ktorej sa bude príbeh odohrávať. "Budete mať pocit, keď prídete do toho hľadiska, že tie texty ožili," prezrádza režisér muzikálu.

Ako to už býva, muzikál je najmä o hudbe a v tomto budú znieť piesne od Lucie. "Je tam Sen, je tam Srdce, je tam Noc, je tam Medvídek, je tam Chci zas v tobě spát," hovorí Novotný.

Dokonca aj samotní členovia skupiny Lucie sa aktívne podieľajú na príprave tohto diela. Muzikál síce bude mať premiéru v Česku, ale ... "Na Slovensko si myslím, že nejde neprísť," dodáva režisér muzikálu Petr Novotný.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

zdroj: topstar.sk/Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie