Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
ZÁZNAM KONCERTU. Depeche mode v Bratislave
Zdielať na
Hudba

ZÁZNAM KONCERTU. Depeche mode v Bratislave

Táto jar je v Bratislave bohatá na kvalitné koncerty. Po Beyoncé a Ellie Goulding zavítala do hlavného mesta britský synthpopová kapela Depeche mode. Prvý tohtoročný koncert pod holým nebom hádam ani nemohol byť lepší ako bol. Viac ako tridsaťtisíc fanúšikov videlo šou, aká v Bratislave už dávno nebola.

Aj keď už majú páni z Depeche mode na svojich chrbátoch viac krížikov ako je slušné prezrádzať, na kvalite ich pódiového prejavu to nič neuberá. Práve naopak. Na sobotňajšom koncerte sa predviedli v úžasnej forme a koncert splnil aj tie najnáročnejšie očakávania.

Po predskokanoch Lavagance a Kataríne Knechtovej vyšla na pódium hlavná hviezda večera. Hoci sa na takýchto hudobníkov zväčša čaká, depešáci urobili pravý opak. Začiatok ich koncertu bol ohlásený na 20:30 no Dava Gahan, Martin Le Gore aAndy Fletcher spolu s ďalším hudobníkmi vyšli na pódium skôr. Hneď úvodnou skladbou Welcome to my world dostali publikum do varu.

Dokonale premyslené animácie a filmové záznamy premietané na plazmových obrazovkách za kapelách umocňovali atmosféru každej jednej skladby. Premyslená svetelná šou, ktorou sú Depeche mode povestní sa naplno ukázala po zotmení a často vyrážala dych.

Piesne z nového albumu sa striedali so starými hitmi a publikum pri každom Gahanovom pohybe šalelo. On i zvyšok kapely si koncert užívali tiež. Dave dokonca niekoľko krát vybehol na plošinu pred pódiom a hoci to nerobieva, dokonca si s divákmi stojacimi pri jeho nohách aj tľapol.

O kvalite zvukovej aparatúry jednoznačne hovorí fakt, že piesne, ktoré v sobotu v noci zneli na futbalovom štadióne vraj bolo počuť až v mestskej časti Vrakuňa.

Ale dosť bolo slov... V priloženom videu nájdete exkluzívny záznam z koncertu.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie