Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
David Hasselhoff (60) bráni Berlínsky múr. Rečami aj spevom
Zdielať na
Hudba

David Hasselhoff (60) bráni Berlínsky múr. Rečami aj spevom

Na Davida Hasselhoffa sa nezabúda. Ak by sa tak náhodou aj stalo, starnúci seladón sa vždy odniekiaľ vynorí. Aktuálne sa pripomenul Berlínskym múrom. Lepšie povedané snahou o jeho záchranu. Ako to už v jeho prípade býva, herec nielen rečnil ale aj spieval.

David Hasselhoff už pred Berlínskym múrom spieval. Stalo sa to takmer pred štvrť storočím. "Keď mi v roku 1989 zavolali, aby som na Silvestra vystúpil, bola to pre mňa veľká česť," tvrdí. A rovnako si pri Berlínskom múre nôti aj dnes.

Seladón Hasselhoff sa síce na miesto svojho hudobného počinu vrátil, avšak s iným cieľom. Zachrániť to, čo po múre zostalo. "Je to symbol Berlína. Kvôli nemu sem chodia turisti. Mal by  zostať stáť na pamiatku utrpenia mnohých rodín, ktoré rozdelil," myslí si.

Herec sa tak najnovšie stal tvárou aktivistov bojujúcich za zachovanie múra ako historickej pamiatky. Svoj názor k nemu prišlo vyjadriť okolo 6000 ľudí. 

Odpor v nich vyvolali plány developerov pozostatky zbúrať a na mieste vystavať bytový komplex. Firma po masových protestoch však od zámerov upustila.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Marcela Gatciová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie