Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
RECENZIA CD: Bob Dylan – Tempest
Zdielať na
Hudba

RECENZIA CD: Bob Dylan – Tempest

Bob Dylan je klasik. Jeho v poradí tridsiaty piaty album s názvom Tempest opäť dokazuje, že tento starý bard má stále čo povedať. Na novom albume sa znova posúva o čosi ďalej a je stále lepší a lepší.

Samozrejme Dylanovský rukopis je nenahraditeľný a nenapodobiteľný a spevák mu ostáva verný aj na tomto albume. Ponuré a temné texty iba dokonale dopĺňajú už tak výborné hudobné základy. Okrem jedine skladby, Duquesne Whistle, napísal Bob všetky sám. V textoch sa venuje osvedčeným témam – láske i viere.

Zaujímavým prekvapením je na albume neuveriteľných štrnásť minút dlhá pieseň Tempest. Dylan v nej využil svoj rozprávačský talent a poslucháč sa tak s jeho pomocou ocitá na palube lode Titanic a prežíva jej skazu.

Dylan je pesničkár až do špiku kosti. Pútavo a zaujímavo dokáže prerozprávať príbehy, ktoré sú všeobecne známe a zároveň dokáže vymýšľať nové a nové zápletky. V jeho piesňach je vždy odkaz. Naznačený i priamočiary. Je iba na poslucháčovi, čo si vyberie. Niekedy treba rozumieť slovám, inokedy sa stačí iba započúvať do hudby a nechať sa unášať jej atmosférou. Každopádne vždy stojí za vypočutie. Veď vyskúšajte v priloženom videu.

Track list

1. Duquesne Whistle
2. Soon After Midnight
3. Narrow Way
4. Long and Wasted Years
5. Pay In Blood
6. Scarlet Town
7. Early Roman Kings
8. Tin Angel
9. Tempest
10. Roll On John

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: SH

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie