Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Speváčku Toni Braxton (45) hospitalizovali
Zdielať na
Hudba

Speváčku Toni Braxton (45) hospitalizovali

Americkú r'n'b speváčku Toni Braxton prijali do nemocnice pre problémy spojené s nebezpečným autoimunitným ochorením systémový lupus erytematozus, ktorým dlhodobo trpí. Jej hovorkyňa hospitalizáciu potvrdila, no neposkytla ďalšie detaily.

Speváčka hitu Un-Break My Heart fanúšikov prostredníctvom Twitteru ubezpečila, že ju čoskoro pustia a ničoho sa nemusia obávať.

Štyridsaťpäťročná rodáčka z Marylandu odštartovala svoju kariéru koncom 80. rokov spolu so svojimi štyrmi sestrami v skupine The Braxtons. Tam si ju všimli producenti Antonio 'L.A.' Reid a Kenneth 'Babyface' Edmonds.

V roku 1993 vydala debutovú eponymnú nahrávku a o rok neskôr dostala cenu Grammy v kategórii Najlepší nováčik. Úspech dosiahla aj s druhým albumom Secrets (1996). Už o dva roky neskôr sa však pohádala so svojím vydavateľstvom a prvý raz zbankrotovala.

Napriek tomu naďalej vystupovala, vydávala albumy a hrala vo filmoch. Okrem spomínaného lupusu, na ktorý zomrel jej strýko, má držiteľka šiestich Grammy aj mnohé ďalšie zdravotné problémy.

Z prsníka jej museli vyoperovať nezhubný nádor a liečila sa tiež na zápal osrdcovníka. Pre mikrovaskulárnu angínu musela predčasne prerušiť angažmán v istom lasvegaskom hoteli. V roku 2010 vyšiel jej šiesty a zatiaľ posledný štúdiový album s názvom Pulse, no zároveň opäť zbankrotovala.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj:SITA

Zdielať na

Najčítanejšie