Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Helena Vondráčková (65). Narodeniny oslavuje celý rok!
Zdielať na
Hudba

Helena Vondráčková (65). Narodeniny oslavuje celý rok!

Helena Vondráčková je niekoľko desaťročí absolútnou hviezdou a zdá sa že stále neplánuje koniec kariéry. Hoci sa o ženskom veku nepatrí hovoriť nahlas, Helena s tým problém nemá. Má 65 a nehanbí sa za to.

"Je to veľmi milé, že ma poznajú aj Slováci, napriek tomu, že sa z Československa stali dva samostatné štáty," hovorí speváčka. Rada vraj vystupuje aj napriek tomu, že väčšina jej rovesníkov si už užíva pokojný dôchodok.

Helena Vondráčková prišla do Bratislavy predstaviť  záznam svojho koncertu, ktorý sa uskutočnil pred dvomi rokmi v Štátnej opere Praha. "Sú tam skvelé brodwayské hity, ale i piesne zo známych českých i zahraničných filmov," tvrdí diva. V albume budete okrem nej počuť aj hlas Báry Basikovej, Mira Dvorského, Mariana Vojtka či Jiřího Korna. 

Okrem toho vyšla Helena aj kniha s názvom Každá trampota má svou mez, v ktorej mapoval život a kariéru Heleny Vondráčkovej spisovateľ Petr Macek. "Je tam aj jedna zaujímavosť. A to ucelená diskografia vrátane LP-čiek a CD-čiek," hovorí.

Speváčka má na svojom konte viac než 80 sólových albumov a takmer 20 filmových, televíznych a muzikálových rolí. Nahrala približne 800 piesní. Svoju kariéru odštartovala v roku 1964 v súťaži Hledáme nové talenty. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: topstar

Zdielať na

Najčítanejšie