Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Richard Müller (51) to opäť roztočí. Komorne aj nahlas
Zdielať na
Hudba

Richard Müller (51) to opäť roztočí. Komorne aj nahlas

Desaťročia patrí do prvej ligy slovenského showbiznisu. Rovnako populárny je aj v Česku, kde ho dokonca považujú za najlepšieho šansoniéra. Predstavovať ho vlastne vôbec netreba. Muž, ktorý chodí po schodoch a fajčí cigaretku na dva ťahy má na december naplánované celkom zaujímavé koncerty. Okrem športových hál si zahrá aj v komornom prostredí jedného z bratislavských hotelov. Richard Müller...

51-ročného speváka v decembri čaká náročný program. V Košiciach aj v Bratislave absolvuje veľkú pop-rockovú šou a v hlavnom meste aj komorný koncert. V priestoroch hotela. Moderátor Novín TV JOJ o 12-ej Ivan Janda sa preto opýtal, kde je lepšie či pred masovým davom alebo pozorným publikom.

"Mám to veľké šťastie a neuveriteľne si to vážim, že mám možnosť získať sústredené publikum aj na jeden aj na druhý typ koncertu. To znamená, že si môžem dovoliť vystúpiť na letnom festivale pred 20 tisíc ľuďmi,... a presne takisto ma ľudia berú, keď sme v komorných priestoroch, menších divadiel. Nemôžem povedať, že kde sa cítim lepšie, lebo ja sa vždy pripravím podľa toho," tvrdí Müller.

Richarda Müllera obklopuje zohraný tím ľudí. A presne vedia, čo spevák potrebuje. "My na akomkoľvek koncerte alebo festivale vonku, sme proste samostatná bunka a všetky negatívne vlnenia idú mimo nás," opisuje atmosféru pred koncertami spevák. Niektoré pesničky nie sú tými, ktoré by sa "uplatnili" na veľkých koncertoch. Práve preto vzniklo aj Potichu Tour.

"Sme hrali niekoľko sezón letné koncerty. Predsalen sú dynamickejšie, ľudia reagujú relatívne veľmi dynamicky. A tak som si zrazu uvedomil po rokoch, že sú pesničky, ktoré mám strašne rád a ktoré si nemôžem dovoliť väčšinou zahrať, lebo by proste neboli adekvátne prijaté. Tak som vymyslel koncepciu tzv. Potichu Tour divadelného, komorného, kde sme hrali pesničky, ktoré sme v minulosti ani nehrali," hovorí Müller.

Poslednou vecou, ktorú teraz môžeme počuť v rádiu je pieseň s názvom Pichľavá. Zahral by ju  so svojou kapelou aj na veľkom koncerte? "To by som na veľkom koncerte nikdy nehral," hovorí Müller. Obľúbený spevák je na hudobnej scéne už 25 rokov. Podľa jeho slov sa za tú dobu zmenilo všetko a k lepšiemu. Jediným problémom v každej etape života človeka sú peniaze.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Lucia Husárová

Zdielať na

Najčítanejšie