Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Je to tu! Pomáda v podaní Jána Ďurovčíka (41) prichádza aj na Slovensko
Zdielať na
Hudba

Je to tu! Pomáda v podaní Jána Ďurovčíka (41) prichádza aj na Slovensko

Prísny a pedantný režisér a choreograf Jano Ďurovčík asi po prvý raz v histórii dovolil, aby sa na skúšku jeho predstavenia prišiel pozrieť štáb a dovolil nakrúcať úplne všetko. Dôvod? Úspešný muzikál Pomáda, ktorý mal prednedávnom premiéru v Prahe, sa sťahuje do Bratislavy.

"Scénu trošku prispôsobujeme," hovorí režisér Ján Ďurovčík. Toho prispôsobovania mali veru dosť. Scéna v bratislavskom divadle vyzerá inak ako v pražskom. "Je to tá istá inscenácia vo všetkom, len máme nových tanečníkov, ktorých zakomponovávame," dodal. Čechov pre slovenské predstavenia nahradili Slováci. Členovia tanečnej skupiny RDS Company nacvičovali dva mesiace deň čo deň, aby sa na pódiu predviedli v plnej paráde. "Sú plní endorfínov, plní entuziazmu, plní strachu a veľmi sa na to tešia," opísala tanečnica Iveta Tkáčová.

To nám povedala Iveta dva dni pred premiérou. Po premiére už mala dôvod na radosť. Standing ovation trvalo nekonečne dlho a patrilo aj tanečníkom. Okrem tanečníkov sa celé predstavenie musel od začiatku naučiť aj Janko Slezák, ktorému režisér určil úlohu Kenickieho. Nadšený herec robil všetko pre to, aby svoju novú úlohu naštudoval do najmenších detailov. "Brutálne som rozbehnutý, až sa bojím, že sa zastavím, nezastavím a bojím sa, že by to mohlo byť až fatálne," opisuje herec. No pódium je malé, miesta na ňom veľa nie je a keď sa Janko roztancoval... "Musím povedať, že je to pre mňa zaberák a hrozne ma to baví, pretože ja to skúšam v takom zrýchlenom režime a hrozne ma to baví, aj preto, že detská z Prahy sú úplne namakané aj ľudsky aj umelecky, takže je možné niečo naskúšať aj za tak krátku dobu, keď máte okolo seba takých kolegov," dodal.

Medzi tých namakaných kolegov istotne patrí aj hlavná hviezda Pomády, Nela Pocisková. Úloha Sandy jej sadla ako uliata a hoci by mohla na skúškach trošku vypustiť, aj ona ide na plný plyn. "Ja som sa trošku bála, že to bude malé, že neviem ako to sem napcháme a ako sa sem všetci zmestíme, ale ja som milo prekvapená, je to tak nejak dobre vymyslené," hovorí mladá herečka a speváčka. "V divadle je krásne to, že meter zmení všetko. A tu máme nové hydraulické efekty, lietajúce auto, padajúce auto, čiže... tam máme točňu, takže máme iné efekty a tým pádom to musíme našiť," opisuje Ďurovčík.

Piatková premiéra dopadla na výbornú! Miesta v divadle sa zaplnili do posledného miesta a známe hity ešte známejšieho muzikálu zneli v hlavách divákov ešte dlho po skončení predstavenia. Z pôvodne plánovaných 15 predstavení je už teraz 30 a Ďurovčík plánuje pridávať ďalšie.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie