Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ján Ďurovčík (41) zožal s baletom v Košiciach obrovský úspech
Zdielať na
Hudba

Ján Ďurovčík (41) zožal s baletom v Košiciach obrovský úspech

Nielen muzikálmi a titulkami bulvárov je správny choreograf živý. Dôkazom toho je Ján Ďurovčík, ktorého si väčšina ľudí spája práve so spomínanými muzikálmi či s Nelou Pociskovou. Uznávaný choreograf ale opäť dokázal, že je fachman, ako sa patrí, a v Košiciach úspešne predstavil svoje najnovšie baletné predstavenie.

"Toto bol taký iný stres, že doma," okomentoval Ďurovčík. Po 10 rokoch si totiž konečne splnil povinnosť voči svojmu rodnému kraju. Dosky divadla v Košiciach zaplnili jeho choreografie. Načrel pritom do súdka, na aký nie sme uňho zvyknutý. Predstavenie sa nieslo v duchu najvyššieho umenia, baletu.

"Bol to taký sugestívny pocit, a teda o to väčší stres, že človek mal pocit, že musí tomu dať úplne všetko, aby nielen tomu dielu, ale ešte aj tomu kraju." Premiéra sa však skončila obrovským úspechom a zaplnené divadlo ho odmenilo potleskom.

Veľkého radcu a choreografa však v úlohe baletného tanečníka asi neuvidíme. Podľa jeho vlastných slov sú jeho pohybové schopnosti dávno zapadnuté prachom. "Ja som normálne tancoval pred 20 rokmi... Však ja som už starý pes. Ja už by som ani nemohol byť medzi nimi," zasmial sa na záver Ďurovčík.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Orviská

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie