Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rolling Stones do starého železa ešte nepatria
Zdielať na
Hudba

Rolling Stones do starého železa ešte nepatria

Rolling Stones dali opäť celému svetu najavo, že nie sú žiadni dedkovia. Pri príležitosti 50. výročia založenia kapely vydávajú album svojich najväčších hitov.

Výberovka bude dostupná v rôznych verziách. Najatraktívnejší bude zrejme set CD až s 80-timi hitmi. Z veľkých úst Micka Jaggera ale budeme môcť počuť aj dve absolútne novinky a aby toho nebolo málo, kapela plánuje tiež mini-turné. V novembri odohrajú dva koncerty v New Yorku a dva v rodnom Londýne. Dd založenia kapely v roku 1962, sa im podarilo predať viac ako 200 miliónov albumov po celom svete.

Jedna z najúspešnejších kapiel histórie vydala počas svojej kariéry vo Veľkej Británii 22 štúdiových nahrávok, približne 100 singlov, množstvo kompilácií a živých albumov, pričom dovedna predala vyše 200 miliónov nahrávok. Desať jej štúdioviek je v rebríčku magazínu Rolling Stone zaradených medzi 500 najlepších albumov všetkých čias, pričom dvojalbum Exile on Main Street (1972) je na siedmom mieste.

V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2004 ju Rolling Stone zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. Podobný rebríček zostavil aj magazín Billboard, ktorý kapelu v roku 2008 zaradil na jeho desiate miesto. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: TopStar, SITA

Zdielať na

Najčítanejšie