Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Karel Gott (73): Koniec je šialená predstava!
Zdielať na
Hudba

Karel Gott (73): Koniec je šialená predstava!

Zdroj: SITA

Už ho odpísali najmenej tisíckrát. Dostal hanlivé prezývky ako zombie českej pop-music. On ale stále napriek všetkým a všetkému spieva. Na scéne je už polstoročie a jeho koncerty sú stále vypredané. Nebolo tomu inak ani počas jeho bratislavského koncertu.

Legendárny český spevák uzavrel v Bratislave slovenskú časť svojho Best Tour 2012. Na viac ako dve a pol hodiny trvajúcom koncerte ponúkol vypredanému Zimnému štadiónu Ondreja Nepelu desiatky svojich hitov a predstavil sa aj so špeciálnymi hosťkami – speváčkami Gabrielou Gunčíkovou a Monikou Absolonovou.

Úvod koncertu patril skladbe Cotton Fields, ktorú Gott odohral na kontrabase len za doprovodu klavíra. "Dobrý večer Bratislava. Ďakujem vám, že ste prišli v takom hojnom počte. Ďakujem vám aj za to, že ste my zostali verní," privítal prítomných 73-ročný spevák.

Večer však nebol iba v znamení notoricky známych hitov ako Mám rozprávkový dom, Bum bum bum či ... a to mám rád, ale aj piesní z ostatného Gottovho albumu Dotek lásky. Pódium istý čas patrilo aj špeciálnym hosťkám, konkrétne speváčkam Gabriele Gunčíkovej a Monike Absolonovej.

Karel Gott nezabudol ani na svojho dlhoročného spolupracovníka a dobrého priateľa Karla Svobodu, ktorý preňho napísal viac ako osemdesiat skladieb. Sériu piatich piesní, medzi ktorými nechýbali melódie ako Jdi za štestím, Krev toulavá či Včelka Mája, ocenilo publikum dlhotrvajúcim potleskom.

Záver vystúpenia, počas ktorého si publikum českého speváka niekoľkokrát vytlieskalo naspäť na pódium, sa niesol najmä v znamení starších hitov. Nechýbali preto kúsky ako Pábitelé, Babylon, Zůstanu svůj, Lady Carneval či skladba Kávu si osladím, ktorou Gott uzavrel svoje viac ako dve a pol hodinu trvajúce vystúpenie. "Je to radosť, šťastie a výzva. Myslieť na to, že by som skončil je šialené," hovorí Gott.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Orviská

Zdielať na

Najčítanejšie