Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bubeník Martin Valihora (36) a spev? Miluje ho
Zdielať na
Hudba

Bubeník Martin Valihora (36) a spev? Miluje ho

Svetoznámy a uznávaný hudobník Martin Valihora je známy svoju bubeníckym umením. Málokto vie, že je synom speváčky Janky Belákovej a už od malička si hlasivky trénoval práve pri nej. Počuli ste Martina niekedy spievať? Ak nie, práve teraz máte jedinečnú možnosť.

Martin Valihora si spieva len doma v kúpeľni a prinútiť ho spievať pred kamerou nebolo jednoduché. Napokon však súhlasil. "Mal som pred tým veľký rešpekt a strach, keď ste ma poprosili, či môžem na kameru niečo zaspievať," hovorí Martin. 

Hudobníkom je každou bunkou vo svojom tele. Bubny sú jeho druhé ja, ale na spev, ktorý mimochodom miluje, si stále nevie nájsť čas. 36-ročný Valihora má však v pláne urobiť vlastný projekt. Zbierku jeho obľúbených pesničiek, ktoré by prespieval si už údajne pripravuje.

Medzi jeho najobľúbenejšie speváčky patrí Chaka Khan. Počúva ju od útleho detstva a tak ako pre neho, i pre celú kapelu Funk Unit je vraj veľkým vzorom. Martinovi sa už onedlho splní jeden z jeho neskromných snov. S mentorkou, ako nazýva túto kráľovnu popu, sa už za pár dní stretne osobne. "Tak všetci máme trému a všetci sa veľmi tešíme, lebo príde po prvýkrát na Slovensko a príde naozaj s nadupanou kapelou," tvrdí Valihora. 

Napriek tomu, že Martin sa momentálne zdržuje v Amerike menej, stále pôsobí aj tam. "Mám byt v New Yorku a hrán aj v medzikontinentálnych projektoch," hovorí Valihora.

Hlavným dôvodom, prečo je momentálne na Slvoensku častejšie ako za oceánom, je jeho 5-ročná dcéra Viki. "Tak dostal som veľký dar Vikinku, a prvé kroky, prvé slová, prvé zaviazanie si šnúrky. To sú veci, ktoré by mi veľmi chýbali a asi by som bol naplnený svojou profesiou, ale bol by som ochudobnený o tento rozmer životný," tvrdí 36-ročný bubeník.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie