Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Meky Žbirka (59). Na brata spomínam stále
Zdielať na
Hudba

Meky Žbirka (59). Na brata spomínam stále

Zachytili ho vo chvíľach, kedy ani sám nevedel a netušil, že raz z neho bude jeden z najznámejších umelcov na Slovensku. Reč je o starých fotografiách speváka a skladateľa Mekyho Žbirku. S každým záberom sa viaže aj nejaký príbeh.

Medzi fotografiami nájdete napríklad Mirovu prvú priateľku, či umelca s cigaretou. Dojatý Meky sa v spomienkach dokonca vrátil k svojmu tragicky zosnulému bratovi, na ktorého neustále myslí.

Jaison spáchal za záhadných okolností samovraždu. "Ja si ho svojim spôsobom stále nosím v sebe a koľkokrát počujem nejaký vtip, alebo . Tak mi tak prebehne mysľou, čo by na to povedal Jaison," spomína Meky na svojho brata.

Meky si na neho aj po viac ako 40-ich rokoch od jeho smrti spomenie v každej chvíli. Často krát by mu chcel vyrozprávať všetky zážitky, ktoré zažil aj vďaka nemu. "Bol by prekvapený, že heej, ty spievaš?" hovorí Meky.

List na rozlúčku, ktorý tu brat nechal si Meky nikdy neprečítal. "Nie, viem iba, že existoval, ale Jaison je stále tu. Smeje sa tomu, že tak dlho spievam a hrám na gitare," dodáva Meky Žbirka.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie