Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ceny MTV rozdané. Dominovala chlapčenská skupina One Direction
Zdielať na
Hudba

Ceny MTV rozdané. Dominovala chlapčenská skupina One Direction

Britsko-írska chlapčenská skupina One Direction triumfovala na štvrtkovom odovzdávaní MTV Video Music Awards, ktoré sa konalo v Staples Center v Los Angeles. Päťčlenná formácia, ktorá vznikla počas siedmej série súťaže The X Factor, premenila na víťazstvo obidve nominácie, keď s videoklipom ku skladbe What Makes You Beautiful zvíťazila v kategóriách Najlepší nováčik a Najlepší popový videoklip.

Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles a Louis Tomlinson si okrem toho odniesli aj cenu v kategórii Video najviac hodné zdieľania, o ktorej víťazovi rozhodujú fanúšikovia.

Naopak sklamaním bol štvrtkový večer pre barbadoskú speváčku Rihannu, ktorá z 11 nominácií dokázala premeniť na sošku iba jednu. 24-ročná hviezda, ktorá na ceremoniáli predstavila svoj nový krátky účes, zvíťazila s videom We Found Love v kategórii Najlepší videoklip. Paradoxne to isté video neuspelo v kategórii Najlepší videoklip interpretky, kde triumfovala rapperka Nicki Minaj so skladbou Starships.

Po dve ceny získali Chris Brown za video ku skladbe Turn Up The Music (Najlepší videoklip interpreta a Najlepšia choreografia) a M.I.A. za Bad Girls (Najlepšia kamera a Najlepšia réžia). Z jednej sošky sa tešili aj Drake (Najlepší hip-hopový videoklip), Coldplay (Najlepší rockový videoklip), Calvin Harris (Najlepší elektronický tanečný videoklip), Demi Lovato (Najlepší videoklip s posolstvom), Katy Perry (Najlepšia výprava), Beyoncé (Najlepší strih) a Skrillex (Najlepšie vizuálne efekty).

Odovzdávanie MTV Video Music Awards moderoval komik Kevin Hart a počas večera vystúpili napríklad Alicia Keys, One Direction, Green Day, Frank Ocean, Pink, Taylor Swift alebo Nicki Minaj. Alicia Keys predstavila svoj nový singel Girl On Fire, pričom počas jej vystúpenia sa na pódiu objavila aj 16-ročná olympijská víťazka v gymnastike Gabby Douglas.

Najlepší videoklip: Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love
Najlepší nováčik: One Direction - What Makes You Beautiful
Najlepší hip-hopový videoklip: Drake feat. Lil Wayne - HYFR
Najlepší videoklip interpreta: Chris Brown - Turn Up The Music
Najlepší videoklip interpretky: Nicki Minaj - Starships
Najlepší popový videoklip: One Direction - What Makes You Beautiful
Najlepší rockový videoklip: Coldplay - Paradise
Najlepší elektronický tanečný videoklip: Calvin Harris - Feel So Close
Najlepší videoklip s posolstvom: Demi Lovato - Skyscraper
Video najviac hodné zdieľania: One Direction - What Makes You Beautiful
Najlepšia výprava: Katy Perry - Wide Awake
Najlepšia choreografia: Chris Brown - Turn Up The Music
Najlepšia kamera: M.I.A. - Bad Girls
Najlepšia réžia: M.I.A. - Bad Girls
Najlepší strih: Beyoncé - Countdown
Najlepšie vizuálne efekty: Skrillex - First Of The Year (Equinox)

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie