Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Madonna (53) bojuje s Rusmi. Kvôli cenzúre!
Zdielať na
Hudba

Madonna (53) bojuje s Rusmi. Kvôli cenzúre!

Viete, čo majú spoločné Vladimír Putin a Madonna? Obom údajne na srdci leží rovnaká vec. A to súdny proces s členkami punkovej skupiny Pussy Riot.

Za koncert v moskovskom chráme Krista Spasiteľa ich chce obžaloba posadiť za mreže až na tri roky. Pred pár dňami vyzval súd k zhovievavosti ruský prezident, Vladimír Putin, hoci práve jeho vo svojej pesničke 22, 24 a 29 ročné punkerky nešetrili. S inými pohnútkami sa k nemu aktuálne pridala aj Madonna –  pobúrená ruskou cenzúrou. "Celý život bojujem proti cenzúre. Počas svojej kariéry som vždy hlásala slobodu prejavu. Myslím si, že to, čo sa deje dievčatám z Pussy Riot je nespravodlivé," vyhlásila Madonna.

Zo siedmych rokov, ktoré by boli za výtržnosti maximálny trest, prokurátor nakoniec požadoval "len" tri. Skupine sa však trest zdá neprimeraný a za celým procesom vidia politické prenasledovanie. Rovnako ako Madonna. "Umenie by malo vypovedať aj o politike. Historicky vždy odzrkadľovalo to, čo sa v danej dobre dialo. Umenie a politika sa vždy prelínali," dodala speváčka. Trio sa už ospravedlnilo veriacim, ktorých sa svojím vystúpením mohli dotknúť. Vinné sa však byť necítia.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie