Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
FOTOGALÉRIA. Elvis (†42) večne živý! Imitátorov má neúrekom
Zdielať na
Hudba

FOTOGALÉRIA. Elvis (†42) večne živý! Imitátorov má neúrekom

Už je to 35 rokov, čo zomrel americký rockenrolový kráľ s nezabudnuteľným hlasovým a tanečným prejavom, sen mnohých žien, Elvis Presley. Za ten čas vôbec nestratil na lesku ani on, a ani rock-and-roll. A to platí aj pre Slovensko. Svojich imitátorov mal vždy neúrekom - nielen počas života, ale ešte aj dnes.

Ako 12-ročný dostal Elvis svoju prvú akustickú gitaru, ktorá ho vystrelila do hudobných výšin. Pomohla mu pripraviť sa na závratnú kariéru, ktorá ho čakala v dvadsiatke. Čoskoro viedol americký hudobný rebríček a svojim spevom, tancom a zjavom si postupne podmanil celý svet. Muzikanti po celom svete ho začali imitovať. Po jeho smrti v roku 1977 si ho takto mohli jeho obdivovatelia na chvíľu oživiť.

Juraj Prstek je v súčasnosti najznámejším slovenským imitátorom Elvisa. "Tá hudba je, myslím, nadčasová a stále ma to teší, že ten dopyt je," tvrdí Prstek. Vystupoval už po celom Slovensku, v okolitých krajinách, ale aj napríklad Egypte. Nadviazal tak na slovenských imitátorov.  "Z tých 50-60 rokov Vasko Velčický, Juraj Šebo," vymenúva Prstek.

V Žiline napríklad vznikol klub Elvisa Presleyho. "Aj týmto dnešným generáciám má čo povedať. Dúfam, že tá hudba bude naďalej...že sa bude Elvis hrať," dodal Prstek.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie