Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dara Rolins (39). Pre toto sa chcem odvolať
Zdielať na
Hudba

Dara Rolins (39). Pre toto sa chcem odvolať

Slovenská speváčka Dara Rolins sa rozhodla bojovať ďalej a odvolať sa v prípade nehody, pri ktorej v júli 2010 zomrel 63-ročný motocyklista Jindřich Rotrekl. Súd ju totiž uznal vinnou z usmrtenia z nedbanlivosti, za čo dostala zatiaľ neprávoplatný podmienečný trest odňatia slobody na 26 mesiacov, ktorý si bude musieť odpykať, ak poruší trojročnú podmienku. Informoval o tom portál Topky.sk.

Okrem toho si za volant nesmie sadnúť tri roky a zároveň musí zaplatiť odškodné. Sudkyňa pôvodne zvažovala nižšiu sadzbu. "Vyžiadali sme si ale jej kartu vodiča a zistili sme, že po nehode mala päť záznamov a nedodržala rýchlosť jazdy mimo obce ani v nej,” povedala pre denník Aha.

Okrem toho sa na jej adresu tvrdo vyjadril český psychiater Karel Humhal. "Buď jazdí ako prasa, ako sa ľudovo hovorí, alebo bez ohľadu na svoju inteligenciu nezvláda riadenie. V tom prípade by som jej odporučil, aby navštívila psychológa,” uviedol pre české médiá.

Rolins sa k týmto tvrdeniam a k plánovanému odvolaniu vyjadrila pre webový portál Topky.sk. "Je mi to naozaj jedno. Je to, akoby niekto držal v ruke samopal a ja len stojím a čakám, kedy im dôjdu náboje,” uviedla. Ona sama si nemyslí, že by jej posledné priestupky mali mať až takú váhu. "Ročne najazdím 50-tisíc kilometrov a pri takomto množstve mi dve pokuty ročne neprídu nijako dych vyrážajúce,” povedala speváčka.

"Samozrejme, že nič neospravedlňujem, ale ruku na srdce - kto zle neparkoval alebo sa nenechal na diaľnici uniesť a nepridal? Pri nehode som nešla rýchlo, ani som nepožila alkohol. Fakt, či som v mieste, kde vozovka nemá stredný deliaci pruh a vystužený kraj, prešla do protismeru, je v každom prípade sporný, ako dokazujú štyri posudky. Tie sa - či sa to už niekomu páči alebo nie - v záveroch rozchádzajú, ako zaznelo aj v záverečnej reči štátneho zástupcu, ktorý pri súde zastupuje štát. K tomu verejné priznanie policajtky, ktorá chybne zaniesla prvotné stopy a na miesto činu sa ešte dvakrát, dávno po nehode, vrátila, aby chybu napravila," bránila sa Rolins.

"Nevyhováram sa, ani neklamem, nehádžem vinu na druhých, ako sa píše. Robím to, čo by urobil každý. Obhajujem seba, svoju pravdu, na čo má každý z nás rovnaké právo. Viem, uvedomujem si fakt, že na začiatku celého spúšťacieho mechanizmu stálo moje auto, ktoré privodilo zranenie motocyklistovi.

Ale kto, za čo presne a do akej miery môže, to je sporné. Vždy som si myslela, že odsúdeným a vinným môže byť človek len vtedy, ak sú všetky dôkazy jednoznačné, čo v mojom prípade rozhodne neboli. Preto chcem urobiť to, čo by v takejto situácii urobil každý - odvolať sa,” dodala.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie