Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Guns N´Roses vo Vegas. Upísali sa na 12 koncertov
Zdielať na
Hudba

Guns N´Roses vo Vegas. Upísali sa na 12 koncertov

Rocková legenda Guns N´Roses smeruje do amerického Las Vegas kde má odohrať 12 koncertov. Koncerty by mala skupina odohrať v hard Rock Hotel & Casino od 31. októbra do 24. novembra. Jediným pôvodným členom skupiny je 50-ročný spevák Axl Rose.

Spevák kapely Axl Rose sa v apríli odmietol zúčastniť uvedenia Guns N´Roses do Siene slávy. 50-ročný spevák o tom informoval v liste, ktorý poslal denníku Los Angeles Times. "So všetkým rešpektom odmietam zaradenie do Rock'n'rollovej siene slávy ako člen Guns N' Roses. Odmietam byť takto poctený v mojej neprítomnosti. Je to moje osobné rozhodnutie. Určite tým nechcem nikoho sklamať, najmä mojich fanúšikov," napísal vtedy 50-ročný spevák

Axl Rose v otvorenom liste okrem iného poznamenal, že si vie predstaviť postaviť sa na jeden stage len s dvoma originálnymi členmi skupiny - Izzym Stradlinom a Duffom McKaganom.

Členovia formácie, predovšetkým spevák Axl Rose a gitarista Slash, sa čoraz viac hádali a nenahrávali nové skladby. V roku 1993 ešte vydali album coververzií The Spaghetti Incident? a v argentínskom Buenos Aires odohrali posledný koncert v najslávnejšej zostave. Slash z kapely odišiel v roku 1996, basgitarista Duff McKagan ho nasledoval o rok neskôr.

V rokoch 1994 až 1998 mala skupina prestávku, pričom prvé koncerty po nej odohrala až v roku 2001. Guns N' Roses na čele s Roseom síce koncertovali, no nový originálny materiál vydali napokon až po sedemnástich rokoch, keď na trh uviedli štúdiovku Chinese Democracy (2008). Tento rok v januári hudobníci potvrdili, že už pracujú na jej nasledovníkovi.

Takmer 20 rokov muselo Slovensko čakať na prvý koncert americkej rockovej legendy Guns N' Roses. Formácia združená okolo speváka Axla Rosea sa napokon v piatok 13. júla naživo predstavila na piešťanskom letisku, kde odohrala 165-minútový koncert.

Pred rockovou legendou vystúpila aj Lucie Bíla so skupinou Arakain. Guns N´Roses mali podľa oficiálneho programu začať o 22:00, no iba málokto veril, že by kapela začala načas. Tieto predpoklady sa naplnili a hudobníci sa na pódium dostali až o 23:15. Takéto meškanie by bolo pri iných interpretoch opovážlivé, no pri Guns N' Roses išlo o meškanie z kategórie prijateľných.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie