Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
ROZHOVOR: Jakubiskova manželka Deana zrazila chodca (†62)
Zdielať na

ROZHOVOR: Jakubiskova manželka Deana zrazila chodca (†62)

Deana Horváthová Jakubisková (53), manželka známeho slovenského režiséra Juraja Jakubiska je zúfalá. Má totiž na svedomí ľudský život. Keď v pondelok o desiatej predpoludním prechádzala jednou z pražských križovatiek, na priechode pre chodcov zrazila 62-ročného muža. Ten svojim zraneniam na mieste podľahol.

Nepila som a nešla som rýchlo

"Neviem ako k tomu mohlo dôjsť. Išla som po hlavnej, rozhliadla sa na všetky strany a zrazu tam ten človek bol," hovorí so slzami v očiach herečka a producentka Jakubisková. " Mám to stále pred očami. Nemôžem spať a stále rozmýšľam nad tým, kde sa stala chyba," povedala pre blesk.cz. Jej život sa tak zmenil na nočnú moru. "Najhoršie je, že som neprišla na to, čo som urobila zle. Nešla som neprimerane rýchlo a nenadýchala som alkohol."

Nechápala som, kde sa tam vzal

Podľa Blesku sa na križovatke v Prahe 4 dôkladne rozhliadla. Pozrela sa dokonca aj na priechod, kde vraj nikoho nevidela. Preto pokračovala v ceste ďalej. Až kým na kapotu požičaného terénneho vozidla nenabrala neznámeho muža. "Vôbec som nechápala, kde sa tam tak rýchlo vzal. Asi prechádzal medzi šnúrou áut, ktoré zvoľna prichádzali do križovatky, inak si to neviem vysvetliť," popisuje situáciu Jakubisková.

V šoku mohla spôsobiť ďalšiu tragédiu

Jakubisková bola zrejme v poriadnom šoku, takmer totiž spôsobila ďalšiu tragédiu. Po zrážke s chodcom totiž údajne vyskočila z auta bez toho, aby ho zabezpečila. A jej mercedes začal nebezpečne cúvať z kopca.

Blížiť sa malo až k svetelnej križovatke plnej áut. "Mohlo zabiť ďalších ľudí, bola som v šoku. Snažila som sa ten kolos rukami zadržať, ale nešlo to. Vďaka bohu, že nejaký pán cez môj chrbát skočil do auta a zastavil ho," povedala zdrvená herečka. 

Podľa portálu blesk.cz sa snažila zranenému mužovi pomôcť lekárka, ktorá prechádzala okolo. Zavolala sanitku a muža začala oživovať. Čo presne spôsobilo jeho smrť, určí až pitva.

Pred súdom za podobný prípad aj Dara Rolins

Kvôli podobnej udalosti čelí obvineniu zo zabitia človeka aj slovenská speváčka Dara Rolins. Vyšetrovanie tejto tragédie sa s ňou ťahá už od júla minulého roka, kedy v Šareckom údolí v Prahe zrazila terénnym vozidlom 63-ročného motocyklistu Jiřího Rotrekla. Viac si môžete k prípadu prečítať TU.

filmový festival Art Film, Trenčianske Teplice

SITA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie