Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šokovaná Dara Rolins (38): Podľa nových posudkov je vinná!
Zdielať na
TopStar

Šokovaná Dara Rolins (38): Podľa nových posudkov je vinná!

Nehoda z minulého roka, kedy sa speváčka zrazila s motocyklistom Jindřichom Rotreklom (†63), Daru neustále prenasleduje. Aj napriek tomu, že poprela svoju vinu, s čím súhlasil aj súd, teraz je na svete nový znalecký posudok. Vypracovať si ho nechala odborníkmi vdova po Jindřichovi a podľa neho Dara jednoznačne muža na ceste zabila. O novej správe informovala česká televízia Nova.

"Nechápem, ako ma niekto môže označiť za vinnú, keď ma ani s týmto znaleckým posudkom neoboznámil a ani ma nekontaktovala polícia," reagovala Dara pre blesk.cz. "Podľa toho posudku som jednoznačne jazdila v protismere. Trvám na tom, že to nie je pravda. A tak to bolo v znaleckom posudku, ktorý po nehode vypracovala polícia.... Ešte ráno som povedala, že som šťastná.... Zakríkla som to."

"Pokiaľ nás s týmto polícia oboznámi a vyjde najavo, že sa vec musí riešiť a proti mojej klientke bude opäť zahájené trestné konanie, podáme sťažnosť ako minule," informoval advokát Dary Rolins Judr. Robert Vladyka.

Vdova Oľga je od začiatku o vine speváčky presvedčená. Pozrite si s ňou rozhovor!

Minulý rok štátne zastupiteľstvo prípad zrážky odložil pre nedostatok dôkazov. Vdova Oľga si nechala urobiť nové posudky vo Vysokom učení technickom v Brne. A tie tvrdia, že speváčka je za nehodu vinná. "Pani Rolins vyšla do protismeru, kde zachytila prichádzajúceho motocyklistu. Ona o ňom vlastne vôbec nevedela. O jeho existencii sa dozvedela, až keď došlo k nárazu," tvrdí advokát rodiny Karol Friml.

O novom posudku informovala televízia Nova a portál blesk.cz. Celú správu nájdete TU.

SITA

ČO SA VLASTNE STALO?

10. júl 2010: Terénny voz s Darou Rolins za volantom sa zrazilo v Šareckom údolí v Prahe s motocyklistom, 63-ročným Jindřichom Rotreklom. Mal sa práve vracať z rybačky k rodine. Okamžite po nehode bol prevezený do nemocnice, kde svojim zraneniam o tri hodiny podľahol. Podľa jedného z vtedajších svedkov mohlo ísť o nešťastnú náhodu, pretože stav cesty v tomto úseku nie je dobrý.

"Je to to najhoršie, čo ma v živote doteraz stretlo," komentovala udalosť speváčka. Zrušila plánované koncerty aj ďalšie plány. "Neprejde sekunda, aby som to nemala stále pred očami. Veľmi si prajem, aby som sa toho strašného zážitku dokázala v živote zbaviť." Po nehode odletela aj s dcérou do zahraničia.

8. október 2010: Polícia obvinila speváčku z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti.

2. november 2010: Štátna zástupkyňa stiahla obvinenie pre nedostatok dôkazov. Podľa znaleckého posudku polície speváčka nehodu nezavinila. Trestné stíhanie bolo zrušené. "Spadol mi kameň zo srdca," povedala vtedy Dara.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie