Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Anorexia, drogy a alkohol v modelingu. Predsudky či fakty?
Zdielať na

Anorexia, drogy a alkohol v modelingu. Predsudky či fakty?

To, ako vníma väčšina verejnosti svet modelingu alebo život modeliek, asi každý dobre vie. Úspech na móle, titulná strana v prestížnom módnom časopise, fantasticky platené fotenie pre reklamnú kampaň je jedna strana mince, opačná zase hladovanie, anorexia, problém s drogami či alkoholom a niekedy samovražda. Ale je to skutočne tak? Alebo - platí to? Preto sme oslovili modelingových skautov a samotné modelky, tí vám k tomu povedia svoje.

Nedivíme sa, že pri módnych prehliadkach sa divákom pri pohľade na tenučké chudučké modelky hneď v mysliach vynoria slová ako anorexia, hladovanie či drogy. Trčiace kosti a tenučké nohy sú takmer ich synonymami.

Kľúčom je aj metabolizmus či fitcentrum

Súťaž Elite Model Look vysiela do sveta už 20 rokov tie najkrajšie Slovenky a Češky. A jednou z nich je krásna štíhla blondínka, ktorú s anorexiou takisto spájali. "Dosť ma to urazilo! Ja sa normálne stravujem tak ako ostatní ľudia a preto, že mám možno lepší metabolizmus alebo idem do fitka a niektorí sedia iba pri telke, to je ich problém," okomentovala.

"Ja keď ich vidím, také malé dievčatká, tak si hovorím, to je ako dať si ich do bagety, lebo sú ako plátky nejakého mäsíčka," opisuje dojem z modeliek Aňa Geislerová. Aj jej hereckú kariéru predchádzala tá modelingová. "Ja som skúšala byť modelkou... Ale preto, že to bola možnosť cestovať... A keď som sa na to vybodla, tak nastúpil trend pehavých divných modeliek, kam by som perfektne zapadla."

Simona Krainová: Mne trčali kosti

"Chcete vidieť fotky, keď ja som mala 14? My sme boli s mamou v Bulharsku a chodili za nami ľudia a pýtali sa, či nepotrebujem pomôcť. Mne trčali kosti. Dievčatá, ktoré sa takto extrémne vytiahnu, oni majú 180 centimetrov, tak proste nemajú zadky ako Jennifer Lopez. My do toho nikoho nenútime," vyjadrila sa k chudosti na móle aj Simona Krainová.

Nie vždy je totiž príčinou štíhlosti postáv modeliek, ktoré sú na míle vzdialené od ženských kriviek, poruchy v stravovaní. "Ja si myslím, že ani tieto finalistky, keď budú mať 35 rokov, nebudú chudé, ale to bude až za dvadsať rokov... Potom dozrejú a telo sa zmení. To je logické a tak to má byť," dodáva modelingový expert a šéf Elite Model Look Saša Jány.

Hviezdy pri móle a za mikrofónom

Práve vďaka nemu sa mnohé z dievčat dostávajú práve do sveta módneho priemyslu. Predsedom poroty počas večera Elite Model Look bol aj Jiří Bartoška, dievčatá sa tešili pozornosti aj starších kolegýň ako Alena Šeredová, Daniela Peštová či Simona Krainová.

Keďže večer patril krásnym ženám, nechýbala ani Jana Kirchner - bývalá modelka a speváčka na materskej dovolenke. Šťastný výraz na jej tvári v tej chvíli patril publiku a anglickému manželovi, ktorý ju sprevádzal na klavíri.

Bez práce nie sú koláče - a tie chutia fantasticky

A hádajte, čo sa dialo na párty po suťaži krásy? Spoločnosť dievčatám nerobil nik iný ako rodičia a takmer všetky sme prichytili pri niečom, čo si mnohí myslia, že ani nerobia - pri jedle a maškrtení!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie