Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Momenty po 11. septembri 2001. Ako to videl Paul McCartney
Zdielať na

Momenty po 11. septembri 2001. Ako to videl Paul McCartney

Dokumentárny film o tom, čo zažil anglický hudobník a bývalý člen liverpoolskej kapely The Beatles Paul McCartney v americkom New Yorku krátko po útokoch z 11. septembra 2001, si diváci budú môcť pozrieť deň pred 10. výročím tejto tragickej udalosti.

Dokument má názov The Love We Make. McCartney bol ráno 11. septembra 2001 v lietadle na odletovej dráhe newyorského letiska. Neskôr sa vrátil do mesta a pomohol zorganizovať podujatie s názvom Concert for New York City.

Vo filme sa objavia čierno-biele zábery zachytávajúce McCartneyho počas skúšania pred koncertom. V záberoch zo zákulisia sa okrem iných objavia aj speváci David Bowie a Mick Jagger, bývalý prezident Bill Clinton či herec Leonardo DiCaprio.

"Výsledkom útokov z 11. septembra bolo tak veľa utrpenia, že je ťažké vôbec si predstaviť, ako pomôcť niekomu, koho útoky priamo zasiahli, a ako si uctiť tých hasičov, policajtov a záchranárov, ktorí pri svojom hrdinskom pokuse o záchranu iných prišli o život. Ale Paul mal odpoveď: hudba a film, ktoré by povedali celý príbeh," povedal režisér dokumentu Albert Maysles.

Maysles nakrúca dokumentárne filmy od 60. rokov minulého storočia. Medzi jeho snímky patrí napríklad Gimme Shelter (1970) o turné skupiny The Rolling Stones či film Grey Gardens (1975) o excentrických príbuzných Jacqueline Kennedy Onassis.

SITA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie