Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Papier s textom hitu od Beatles vydražili za 167 400 eur
Zdielať na

Papier s textom hitu od Beatles vydražili za 167 400 eur

pre niekoho len kúsok papiera, pre fanúšikov Beatles poriadne cenný kúsok do zbierky. Fanúšikovia skupiny Beatles sa opäť nezapreli. Dražil sa papier s časťou textu hitu Lucy In The Sky With Diamonds. Fanúšikovia skupiny Beatles sa opäť nezapreli. A lásku k tejto skupine jeden z nich prejavil kúpou papiera, na ktorom je časť známeho hitu.

Papier s časťou textu skladby Lucy In The Sky With Diamonds britskej skupiny The Beatles napísaného rukou Johna Lennona vydražili v Los Angeles za 237 132 amerických dolárov (v prepočte zhruba 167 400 eur). Text je napísaný na jednom liste papiera, ktorý predali v utorok v Saban Theater v Beverly Hills. Nachádzajú sa na ňom začínajúce vety piesne a skica štyroch ľudí v miestnosti s oknami.

Skladba Lucy in the Sky with Diamonds sa nachádza na ôsmom albume The Beatles s názvom Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967). Mnohí ľudia ju dlhé roky považovali za oslavu halucinogénnej drogy LSD pre jej neobvyklý text a pre fakt, že v názve sa nachádzajú práve tieto iniciály.

Samotný Lennon však uviedol, že k názvu piesne ho inšpirovala kresba jeho syna Juliana, ktorý ako dieťa namaľoval obrázok svojej spolužiačky menom Lucy. Julian túto kresbu ukázal otcovi a povedal mu, že je to Lucy in the sky with diamonds (v preklade Lucy na oblohe s diamantmi). V roku 2007 istá Lucy Vodden vyhlásila, že práve ona je tou Lucy, ktorú ako dieťa Julian Lennon namaľoval. Zomrela o dva roky neskôr.

www.wikipedia.org

Súvisiace články

Najčítanejšie