Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Premiéra Harryho Pottera: Slzy dojatia a úžasní fanúšikovia
Zdielať na

Premiéra Harryho Pottera: Slzy dojatia a úžasní fanúšikovia

Pompézna premiéra ďalšieho - a zároveň aj posledného dielu - Harryho Pottera sa konala vo štvrtok v Londýne. Davy fanúšikov si túto akciu nenechali ujsť. Dokonca čakali niekoľko dní...

Tisíce fanúšikov vítali na Trafalgar Square hviezdy filmu Harry Potter a Dary smrti - časť 2, ktoré prichádzali na svetovú premiéru filmu. Pri lúčení s kultovým čarodejníkom plakali fanúšikovia, hlavná predstaviteľka Ema Watson ale aj autorka knihy J.K.Rowlingová. 

Niektorým priaznivcom, ktorí čakali na premiéru niekoľko dní, počasie veľmi neprialo. Vôbec im však nevadilo, že pri čakaní na svoje hviezdy poriadne zmokli. Večer však vyšlo slnko a vydržalo počas celej pouličnej slávnosti.

Premiérové premietanie bolo podľa tradície na Leicester Square. Červený koberec sa však tiahol už od neďalekého Trafalgarského námestia. Na tomto mieste pred fanúšikov predstupovali hviezdy filmu, ktoré s ním vyrástli a začínali v príbehu o čarodejníkovi ako 10-ročné.

O tom, že Harry Potter sa stal kultovou postavou svedčia aj čísla. Bolo predaných 400 miliónov výtlačkov knihy. preložené boli do 69-ich jazykov, včetne slovenčiny. Prvý film mal (Harry Potter a Kameň mudrcov) mal premiéru v roku 2001. Sedem filmov zarobilo 6,4 miliardy dolárov. Ten posledný je natočený aj ako 3D.

Hlavný predstaviteľ Harryho Pottera Daniel Readcliffe prehlásil, že posledný film je s prehľadom najlepším filmom zo série.Aj prvé recenzie v britských novinách film veľmi chvália.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie