Skoro jasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
ArtFilm podporil snímky o homosexuálnych témach...
Zdielať na

ArtFilm podporil snímky o homosexuálnych témach...

Trenčianske Teplice v týchto dňoch žijú filmovým festivalom. Návštevníci chodia z jedného filmového predstavenia na druhé, no a keď majú filmov dosť, môžu si užiť aj iné podujatia. A festival pomohol aj šíreniu snímkov s homosexuálnou tématikou.

Na Art Film Feste v Trenčianskych Tepliciach dnes predstavili aj ďalší ročník Filmového festivalu inakosti. Už v septembri ponúkne divákom najnovší výber filmov s tematikou sexuálnych menšín.

„Chceme rozprávať o stereotypoch spojených s homosexualitou a transgender témami. Chceme pracovať na otvorenej spoločnosti a prinášať témy, ktoré sú často vnímané len okrajovo a s mnohými predsudkami,“ uviedol na tlačovej konferencii v Kúpeľnej dvorane PR manažér festivalu Roman Samotný.

V plnom prúde bol samozrejme aj samotný Art Film. Ten sa môže hrdiť niekoľkými exkluzívnymi slovenskými premiérami. Jednou z nich bol aj film Michael, ktorý pred pár týždňami videli aj v Cannes, hoci tam ho neprijali veľmi láskavo. "Je to tu úžasné. Prišiel som sem z Cannes a musím povedať, že sa mi tu páči omnoho viac. Neviem prečo sa to stalo. Myslím a bojím sa, že oni sami sa toho filmu zľakli, aj ho označili za škandalózny, čo podľa mňa nie je," hovorí Markus Schleinzer, režisér filmu.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie