Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lady Gaga najmocnejšou celebritou! Topí sa v miliónoch
Zdielať na

Lady Gaga najmocnejšou celebritou! Topí sa v miliónoch

Časopis Forbes každoročne zostavuje zoznam stovky najmocnejších ľudí zo zábavného biznisu. Prvú priečku obsadila Lady Gaga a je tak najvplyvnejšia na Zemi.

Rebríček je zostavený na základe príjmov jednotlivých umelcov, či športovcov, ich vplyvu na chod showbiznisu ako aj vizibilitu. Tohtoročná stovka najmocnejších za posledných 12 mesiacov zarobila dokopy viac ako štyri a pol miliardy dolárov.

Na prvom mieste je 25-ročná newyorská speváčka Lady Gaga, ktorá doslova ovládla sociálne médiá. Na Facebooku má vyše 32 miliónov fanúšikov a desať miliónov ľudí sleduje jej zmenené statusy na Twitteri.

Na druhé miesto zoznamu najmocnejších celebrít  patrí kráľovnej amerického denného televízneho vysielania 57-ročnej moderátorke a producentke Oprah Winfrey. Jej slávna talk show sa vysiela viac ako 20 rokov a 25.mája 2011 bola na amerických obrazovkách uvedená jej posledná v poradí 4,561 prvá epizóda.

Tretí je len 17-ročný Justin Bieber. A to predovšetkým vďaka jeho šialeným fanúšičkám. Za posledný rok zarobil 53 miliónov dolárov. Väčšinou za predaj vstupeniek na koncerty, predaj hudby a dokumentu o ňom v 3D, ktorý vyrobil na tržbách vyše sto miliónov.

Medzi najmocnejšími celebritami tohto sveta figuruje aj kapela U2, spevák Elton John, golfista Tiger Woods, či speváčka Taylor Swift.

Súvisiace články

Najčítanejšie