Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kontroverzný videoklip Lady Gaga! Zvádza Krista, miluje Judáša
Zdielať na

Kontroverzný videoklip Lady Gaga! Zvádza Krista, miluje Judáša

Vlna kritika sa dvihla po celom svete v momente, ako extravagantná speváčka Lady Gaga vydala nový videoklip k svojej piesni Judas. Hrá tu totiž modernú Máriu Magdalénu, ktorá neváha naskočiť na motorku za chrbát Ježiša Krista a priznáva, že stále miluje Judáša... Speváčka však odmieta, že by zneužívala biblické symboly.

"Vždy sa snažím kráčať vpred, vyvíjať sa po umeleckej stránke, vziať si veci z minulosti, ktoré milujem a adaptovať ich na budúcnosť. Pre mňa bolo dôležité prepojiť biblické symboly s kultúrnym symbolizmom a vytvoriť sociálne moderný obraz o odpustení, slobode a viere," komentovala pre Reuters kritiku.

"Video je pre mňa metaforou neustáleho návratu k vzťahu, ktorý už dávno skončil. Nie je pre človeka dobré, keď sa vracia k zlému vzťahu a aby sa konečne od toho odpútal a našiel cestu k dobru, musí odpustiť temnote. Prejsť bojom, aby sme mohli pokročiť ďalej... A biblické symboly majú len spojiť niečo tak ikonické a náboženské s niečím tak kultúrnym. Moje video má dať slobodu slovu judáš."

Lady Gaga zároveň video, ktoré režírovala jej kreatívna choreografka a režisérka Laurieann Gibson, považuje za najvzrušujúcejší umelecký počin svojej kariéry. Judas je zároveň v poradí druhý singel z albumu Born This Way, ktorý vychádza tento mesiac.

Splashnews

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie