Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Oscar 2011 - toto sú víťazi aj porazení
Zdielať na

Oscar 2011 - toto sú víťazi aj porazení

Zdroj: isifa.com/Peter Murcko

A je to tu! Večer, na ktorý čakal už niekoľko mesiacov celý filmový svet. Dámy v krásnych večerných róbach a páni v drahých večerných smokingoch si prišli do Hollywoodu vypočuť, kto z nominovaných získa Oscara. Noviny.sk celú ceremóniu sledujú minútu po minúte.

Zoznamu kandidátov vládne britská historická dráma Kráľova reč s dvanástimi nomináciami. V počte nominácií za ňou nasleduje westernová dráma bratov Coenovcov Skutočná guráž s desiatimi nomináciami. Životopisná dráma Sociálna sieť o začiatkoch globálnej sociálnej siete Facebook a triler Počiatok získali po osem nominácií.

Desiatku snímok, ktoré sa uchádzajú o cenu pre Najlepší film, tvoria spolu so spomínanou štvoricou Kráľova reč, Skutočná guráž, Sociálna sieť a Počiatok, aj psychologický triler z baletného prostredia Čierna labuť, športová dráma Fighter, dramédia Decká sú v pohode, animák Toy Story 3: Príbeh hračiek, dobrodružná životopisná dráma 127 hodín a dráma Zmrznutá kosť.

Slávnostný ceremoniál 83. ročníka odovzdávania Oscarov budú v hollywoodskom Kodak Theatre moderovať herec James Franco a herečka Anne Hathaway. 

Súvisiace články

Najčítanejšie