Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Glóbusy ovládol príbeh Facebooku a Sociálna sieť
Zdielať na

Glóbusy ovládol príbeh Facebooku a Sociálna sieť

A je to tu! V Beverly Hills sa v noci udeľovali prestížne sošky Zlatý glóbus. Ukázali sa tam top celebrity filmového a hudobného priemyslu. Najviac sa darilo snímke Sociálna sieť. Jej tvorcovia odchádzali až so štyrmi cenami. Všetko priamo v Spojených štátoch sledoval aj náš reportér Maroš Kočan.

Celý svet sledoval červený koberec, na ktorom zažiarili hviezdy ako Justin Bieber, Jenifer Lopez, Nicole Kidman, Brad Pitt s Angelinou Jolie a desiatky ďalších zvučných mien. Víťazom večera sa stal film režiséra Davida Finchera Sociálna sieť o vzniku Facebooku. Tvorcovia odchádzali až so štyrmi cenami, vrátane trofeje pre najlepší film v žánri dráma.

Okrem toho ocenili Aarona Sorkina za filmový scenár, Davida Finchera za réžiu a vôbec prvú cenu večera pre Sociálnu sieť si prevzali Trent Reznor a Atticus Ross za pôvodnú filmovú hudbu. Rovnako očakávané, ako víťazstvo Sociálnej siete boli aj ocenenia za herecké výkony v hlavných úlohách filmových drám.

Zlatý glóbus za ženský herecký výkon v psychologickom trileri Čierna labuť si prevzala Natalie Portman. Stvárnenie kráľa Juraja VI., otca súčasnej britskej kráľovnej Alžbety II., vo filme The King's Speech vynieslo ocenenie Colinovi Firthovi. Britská historická dráma, ktorá so siedmimi nomináciami vládla zoznamu filmových kandidátov, tak získala len jedinú cenu.

Najčítanejšie