Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Britská herečka obvinila Polanského zo sexuálneho zneužívania
Zdielať na
TopStar

Britská herečka obvinila Polanského zo sexuálneho zneužívania

Zdroj: SITA/Roberto Pfeil

Charlotte Lewisová tvrdí, že ju ako 16-ročnú sexuálne zneužil režisér Roman Polanski

Dnes už 42-ročná herečka uviedla, že Polanski ju znásilnil "najhorším spôsobom" v roku 1982 v jeho parížskom byte. Lewisová nepredložila žiaden dôkaz na podporu svojho vyhlásenia. Jej obhajkyňa Gloria Allredová jej nepovolila odpovedať na otázky počas tlačovej konferencie v jej kancelárii. Allredová uviedla, že Lewisová predložila dôkaz policajnému vyšetrovateľovi a predstaviteľom advokátskej kancelárie okresu Los Angeles. Odmietla to však bližšie špecifikovať a takisto neodpovedala na otázku, či sa obvinenia jej klientky týkajú drog alebo znásilnenia.

"Vedel, že mám 16 rokov, keď sa mi vnútil v jeho parížskom byte," uviedla Lewisová pred novinármi. "Zneužil ma a musela som žiť odvtedy s následkami jeho správania," dodala poškodená, ktorá na vlastné náklady cestovala z Londýna do Los Angeles, aby sa mohla konečne vyvodiť spravodlivosť a aby "Polanski dostal, čo si zaslúži".

Nové obvinenia by mohli zohrať významnú úlohu aj v práve prebiehajúcom súdnom procese voči držiteľovi Oscara. Podľa obhajkyne je herečka ochotná vypovedať pod prísahou. Lewisová si zahrala malú úlohu v Polanského filme Piráti v roku 1986.

Polanski (76) je v domácom väzení vo svojej švajčiarskej chate od septembra 2009. V USA na neho vydali zatykač v prípade, v ktorom sa ešte v roku 1978 priznal k sexuálnemu styku s neplnoletým dievčaťom. Poprední režiséri, ktorých filmy predstavia na aktuálnom ročníku filmového festivalu v Cannes, podpísali petíciu na podporu režiséra Romana Polanského.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie