Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Gott prezentoval knihu "Karel Gott - Legenda"
Zdielať na
TopStar

Gott prezentoval knihu "Karel Gott - Legenda"

Legendárny spevák najnovšiu knihu o sebe prezentoval s jej spoluautorkou v mramorovej sále pražskej Lucerny

Karel Gott oslávil minulý rok 70. narodeniny a zároveň aj polstoročie svojej profesijnej kariéry. K tomuto jubileu vyšla trojkompilácia "Karel Gott 70 hitů" a albumová kolekcia 36 CD s názvom "Mé písně – Zlatá albumová kolekce". Tá obsahuje albumy z obdobia rokov 1965 až 1992.

Aj kniha "Karel Gott - Legenda" mapuje podľa Zuzany Drotárovej jeho profesionálnu dráhu, ponúka pohľad na umelca, ktorý dodnes spieva pre verné publikum doma aj v zahraničí.

O tejto knihe rozhodla vlastne jedna SMS správa. "Pred desiatimi rokmi sme spolu robili knižku, tak som si povedala, že by sme to mohli skúsiť znova. Tak som Karlovi poslala esemesku, či by mal záujem urobiť druhú knihu, ak áno, nech mi zavolá. On mi o desať minút zavolal a vravel - tak áno. A bolo to," povedala Drotárová.

Samotná príprava podkladov pre knihu podľa nej trvala pol druha roka, podarilo sa jej nazbierať unikátne fotografie, ku ktorým vždy spolu s Karlom Gottom tvorili komentár, v ktorom spevák pripája svoje osobné spomienky. Súčasťou knihy sú fotografie jeho výtvarných diel.

Knihu pokrstila Eva Pilarová, s ktorou sa Karel Gott stretol na začiatku speváckej dráhy v divadle Semafor. Pilarová ju do života uviedla slovami: "Tejto knihe nemusíme želať, aby sa predávala, ona sa bude predávať sama. Pokrstili ju netradičným spôsobom, speváckym duetom časti piesne "Dotýkat se hvězd", ktorú nahrali v roku 1965 pre prvý československý hudobný film "Kdyby tisíc klarinetů".

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie