Jasno
14°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Gott: Ak film o mne, tak jedine dokument
Zdielať na
TopStar

Gott: Ak film o mne, tak jedine dokument

Mnohí fanúšikovia by k spevákovmu jubileu privítali aj životopisný film o speváckej legende

K tomuto jubileu vyšla trojkompilácia Karel Gott 70 hitů a albumová kolekcia 36 CD s názvom Mé písně – Zlatá albumová kolekce. Tá obsahuje 33 albumov z obdobia rokov 1965 až 1992 a tri bonusové CD. V týchto dňoch vychádza aj životopisná kniha Karel Gott Legenda.

Mnohí fanúšikovia by k tomuto jubileu privítali aj životopisný film o speváckej legende. "Dostal som už nejaké návrhy, ako by mal prebiehať, pretože ja so svojím životopisom nie som veľmi spokojný, tak som to nechal zrušiť," povedal.

Odpoveď na otázku, ktoré okamihy života by vybral, dodal: "Tie sa nedajú filmovo opísať, myslím si, že u speváka – ja som to teda vždy tak vnímal - o tom alebo onom spevákovi - tak dokument, jedine dokument. To znamená neopakovateľný okamih. Vo filme sa vždy niečo prikorení, niečo vymyslí, domyslí, niečo sa škrtne, pretože to nebola pekná vec, lebo v živote nerobíme iba krásne veci, ale aj chyby, myslím si, že film sa nerobí za života speváka. To už stačilo múzeum."

V americkom centre zábavy, v Las Vegas, sa 7. januára 2008 Karel Gott oženil s Ivanou Macháčkovou. Vegas už poznal, od júna 1967 tam účinkoval pol roka so skupinou Ladislava Štaidla v hoteli Frontier, luxusnom hoteli, kde pred ním spieval Elvis Presley. S celou kapelou sa nevyhli ani kasínam.

"Samozrejme som veľkú časť zárobku aj nechal tam, takých spevákov tam vidia najradšej, keď to tam hneď nechajú, aj preto sú tam angažovaní tí slávni. Od tej doby nehrám, vyhýbam sa kasínam veľkým oblúkom," povedal 35-násobný zlatý slávik.

K hosťovi bratislavských koncertov Martinovi Chodúrovi uviedol: "Počul som, že si bude sám písať piesne, čo je tá najlepšia cesta, ktorú môže zvoliť, pretože keď spevák vie napísať pieseň, tak on vie najlepšie, čo by rád spieval."

Názor o Karlovi Gottovi pridala aj speváčka Leona Machálková. "Myslím si, že jeho príbeh je neopakovateľný. Jeho vyrovnaná kariéra, veľký repertoár a to, že sa ruku v ruke snúbi jeho talent, pracovitosť s popularitou, že ho ľudia majú radi ako takého, to je veľmi šťastné stretnutie vecí, dôležitých pre kariéru a veľmi mu to prajem. Je to nevídaná záležitosť v našich vodách."

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie