Oblačno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Zasmečuj zdravie deťom - pomoc v boji s rakovinou
Zdielať na

Zasmečuj zdravie deťom - pomoc v boji s rakovinou

Živé koncerty, rôzne atrakcie a kopec zábavy. To všetko čaká návštevníkov Kremnice, ktorí sa v sobotu prídu pozrieť na volejbalový mix turnaj. Hlavný cieľ tohto charitatívneho podujatia je však omnoho prostejší a ušľachtilejší – pomôcť deťom na onkologickom oddelení. A kto iný by ho mohol organizovať ako ten, kto má s touto zákernou chorobou osobnú skúsenosť?

Vyhrajú JOJkári

Volejbalový turnaj, na ktorom sa zbierajú peniaze pre neziskovú organizáciu Svetielko nádeje, organizuje Matej Tóth. Tohto mladíka poznáte z projektu Srdce pre deti - sám bojoval na onkológii potom, ako odpadol na internáte. On zatiaľ víťazí a to isté chce dopriať aj ďalším deťom, ktoré sú hospitalizované na onkologickom oddelení v Banskej Bystrici.

"Ide o volejbalový turnaj, ktorý organizujeme pre detskú onkológiu v Banskej Bystrici a ako pacient viem, aké to je, tak chcem trochu rodinám pomôcť. A kto vyhrá? TV JOJ," povedal Matej.

Zápasy sa hrajú podľa nových pravidiel na troch antukových ihriskách. V tíme musia byť minimálne dve ženy. "Včera som si na internete študoval zásady volejbalu, takže všetko je pripravené," tvrdí moderátor Novín Ján Mečiar. 

O bohatý program je postarané

Ľudí má prilákať aj zaujímavý hudobný program. Na akcii zahrajú Peter Cmorík, Bystrík, Adam Ďurica a Juraj Zaujec, moderovať ju bude moderátorka Novín o 12:00 Dana Strculová.

"Ja som prišla podporiť dobrú vec. Matej je môj kamarát, spolupracovali sme spolu na projekte Srdce pre deti," hovorí JOJkárka Dana Strculová.

Stránka fanúšikov Zasmečuj deťom na zdravie na facebook-u TU.

FCB Zasmečuj deťom zdravie

Súvisiace články

Najčítanejšie