Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čím staršie, tým lepšie. Mečiar (41) si zajazdil na rallye veteránov
Zdielať na

Čím staršie, tým lepšie. Mečiar (41) si zajazdil na rallye veteránov

Kysucké mesto Turzovka sa na chvíľu akoby vrátilo do minulosti. Zišli sa tam totiž účastníci Beskyd Rallye, ktorí sa prišli popýšiť svojimi veteránmi. Prešli viaceré miesta Moravy i Slovenska. A treba uznať, že tieto staré vozidlá majú svoje čaro. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil aj moderátor Novín Ján Mečiar.

Naleštená história

Naleštené historické vozidlá prilákali mnohých divákov. Organizátori ich rozdelili podľa značiek. Ale nie vždy bolo jednoduché zaparkovať veterána na určené miesto. "Väčšina vozov je predvojnových, vyrobených do druhej svetovej vojny," tvrdí riaditeľ podujatia Václav Dostálek.

Autá a ženy sa nepožičiavajú

Na prehliadke veteránov sa predviedol aj moderátor Novín Ján Mečiar. Dobrovoľne sa priznal, že sa chváli cudzím perím. Páradne auto si požičal. Majiteľ nám prezdradil, že nemal strach mu ho zveriť. "On sa už v ňom vozil, takže som sa určite nebál," hovorí majiteľ auta Pavol Skála. "Hovorí sa, že autá a ženy sa nepožičiavajú. V prípade žien súhlasím," uviedol Mečiar.

Najstarším vozom bola Dora, replika elektromobilu z roku 1906. Niektoré vynikajú eleganciou. Iné patria k raritám, ktoré zaujmú na prvý pohľad. Každý majiteľ je na svojho veterána mimoriadne pyšný.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie