Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Extrémne prípady. Divočina s reálnym základom
Zdielať na

Extrémne prípady. Divočina s reálnym základom

Všetko, čo vidíte na televíznej obrazovke, sa môže stať komukoľvek z nás. Reč je o letnom špeciálnom formáte relácie Súdna sieň. TV JOJ vysiela Extrémne prípady od pondelka do štvrtka o 20:20. Každý príbeh má reálny základ a je okorenený neskutočnými emóciami hercov. Teda vlastne nehercov...

Budem hviezda...

Obľúbenú reláciu Súdna sieň z dielne TV JOJ obsadili nadaní Rómovia! Účinkovali v kauzách dramatických rómskych rozvodov, naťahovačiek o výživné, ale i nevery, podvodov či partnerských bitiek zo žiarlivosti.

Po hereckej sláve zatúžili aj Rómovia zo Zlatých Klasov! Po výzve z miestneho rozhlasu, aby sa dostavili na kasting, nezaváhali ani na sekundu. O motiváciu nebola núdza, veď vybraných uchádzačov čakal lákavý honorár.

A tak sa pred obecným úradom začali vytvárať skupiny perspektívnych hercov s jasným cieľom. Ukázať, že majú talent! Na kasting prišlo približne sto rómskych občanov. A takmer každý bol úspešný! Napríklad pani Cecília sa už v súdnej sieni cíti ako doma. Je pevne odhodlaná dosiahnuť úspech: "A budem hviezda, a hotovo!"

Ako Zdena Studenková

Najmä ženy sa hereckého obsadenia v televíznej relácii TV JOJ Súdna sieň nevedia dočkať. Sľúbili, že sa budú poctivo učiť texty a prídu pripravené! Presne ako profesionálni herci. "Chcela by som byť taká, ako Zdena Studenková," netají sa pani Jolana.

"Rómovia majú viac energie a sú emotívnejší. Možno sa vedia naučiť pomenej textu, ale zase ich emócie a presvedčivosť sú silné... Určite sa máme na čo tešiť," je presvedčený režisér Ivan Predmerský.

Extrémne prípady sú odlišné od ostatných najmä silnou zápletkou a príbehom, ktorý je podporený intenzívnym emočným prežívaním rómskeho etnika. Režisér na to stavil, namiesto brzdenia ich v prejavovaní pocitov podporoval. Ako uviedol jeden z účinkujúcich Jozef Polák: "On nás práveže podporoval, aby sme sa nedržali textu, aby sme tam dávali vlastné pocity.. "

EXTRÉMNE PRÍPADY. Pondelok až štvrtok o 20:20 na TV JOJ.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie