Polojasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Televízne prázdniny. V tábore vyrastajú noví reportéri a moderátori
Zdielať na

Televízne prázdniny. V tábore vyrastajú noví reportéri a moderátori

Zdá sa, že nám vyrastá vážna konkurencia. Boli sme sa totiž pozrieť v detskom tábore v Jasnej, ktorý zrejme ako jediný na Slovensku, má vlastné televízne spravodajstvo. Deti si tam môžu na vlastnej koži vyskúšať prácu reportérov, moderátorov, produkčných a výsledok ich práce naozaj stojí za to.

Čaro živého vysielania

V detskom tábore pod Chopkom vládol po príchode štábu zhon. Pripravovalo sa totiž mimoriadne spravodajstvo Televízie Jasná. Odborného poradcu nádejným reportérom robil redaktor KRIMI Juraj Hajdin. "Sme ich normálne chceli naučiť ako to funguje v telke. To znamená stres, nestíhačky, museli si pripraviť program. To znamená tému na dnešný deň," hovorí Juraj. 

Trému je potrebné odstrániť

Štáby KRIMI, Novín, Športu aj počasia pracovali na plno. Všetky deti boli ako pilné včeličky. "To bola tréma," hovorí nájdená reportérka. Trému však bolo potrebné odbúrať. Návodom pre veľké televízie by mohla byť zumba či dokonca lezecká stena v interiéri.

Výsledok celodenného snaženia sa premietol do prvého oficiálneho vysielania. Prvé správy doslova trhali peoplemetre a potlesk bol naozaj zaslúžený.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie