Oblačno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Katarína Hasprová (40). Toto je jej rozprávková záhrada
Zdielať na

Katarína Hasprová (40). Toto je jej rozprávková záhrada

Záhrada speváčky Kataríny Hasprovej je balzamom na dušu. Je pekne upravená, plná húštin, ale aj snehuliakov. Zimu v takejto podobe má teda speváčka celý rok.

Všetci, ktorí sa ocitnú v jej záhrade si pochvaľujú. Sama speváčka tvrdí, že jej záhrada je balzamom na dušu! "No to je dobé, že človek odíde z rušného mesta a tuto má takú pohodu, idylku, kľud," hovorí speváčka.

Záhrada pripomína les

Obrovská záhrada, ktorá skôr pripomína les je zo všetkých strán obrastená vysokými stromami – niektoré majú pomaly aj 100 rokov. Však keby ste aj vy takú mali, tak si po nej pobehujete iba tak ako vás pán Boh stvoril? "Minule tu bol jeden fotograf a hovorí, že ty sa môžeš opaľovať aj nahá, lebo tu keby som chcel, nemám ťa kde odfotiť... Ja hovorím – chvalabohu," hovorí so smiechom Hasprová.

Celoroční snehuliaci

Vysokánske stromy však pred očami zvedavcov nechránia iba Katku, ale aj iné poklady v podobe umeleckých diel, ktorých je v záhrade Hasprových habadej. V záhrade by ste našli aj snehuliakov. "Oni sú tu stále... To sú snehuliaci na celý rok... To je taká symbolika... Ten najväčší je akože otec, potom mama a ten štuplík to som ja," povedala Hasprová.

Unikátna fontána

Moderné umenie. To je to, čo Katke lahodí. Fontána v záhrade Hasprových je železno-prírodná. Kameň, ktorý ju tvorí váži 500 kilogramov. "A toto náš kamarát, výtvarník nám dal. To mu nejak zvýšilo železo a to sú vlastne vtáčiky. Teraz nám nefunguje čerpadlo, tak nemôžete počuť ten krásny zvuk," hovorí Hasprová.

V záhrade nespieva

Pohodu pri kávičke si Katka vychutnáva na terase. Buď na hornej, alebo dolnej. Alebo sa len tak vyvalí na trávu a nasáva energiu zeme. Myslíte si, že v záhrade aj spieva? "No tak to nie. To by som asi nespievala, asi by to vyrušovalo susedov," tvrdí Hasprová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie