Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ben Kingsley (68) na Slovensku. Po Oscarovi dostal Hercovu misiu
Zdielať na

Ben Kingsley (68) na Slovensku. Po Oscarovi dostal Hercovu misiu

Na Slovensko zavítala ďalšia veľká svetová herecká hviezda. Získala Oskara a mnoho ďalších filmových ocení. Bena Kingslyho preslávila aj postava Gándího v jeho životopisnom filme. V sobotu v Trenčianskych Tepliciach on sám slávnostne pripevnil na most slávy tabuľku so svojím menom.

Má 68 rokov, na svojom konte takmer 70 filmov a tento rok nakrúca štyri ďalšie. Štvordňový pobyt v kúpeľnom meste si užíva plnými dúškami. Je to taká jeho dovolenka. "Bolo by úžasné môcť tu ostať mesiac a vyskúšať si všetky procedúry, kochať sa nádhernou scenériou, oddychovať. Toto je úžasný festival, je taký pokojný, vľúdny. Cítim sa tu veľmi príjemne," opísal svoje prvé dojmy Ben Kinglsey.

Nakrúcal v Tatrách

Kingsley už Slovensko pozná, pred rokmi nakrúcal vo Vysokých Tatrách. "Máte nádhernú krajinu, je taká rozmanitá, že mi pripomína moje rodné Anglicko," tvrdí Kingsley.

Inšpiroval ho silný príbeh

Už ako malé dieťa sa rozhodol stať hercom a svoj sen naplnil do poslednej bodky. "Mal som asi 5 rokov keď som bol v kine na filme o malom chlapcovi, sirote, ktorý mal oslíka. Ten ochorel, zomrel a tak sa skončil aj život malého chlapca. Odchádzal som z kina so slzami v očiach. Rozhodol, som sa že sa stanem hercom," spomína Kingsley. Za svoje herecké výkony získal mnoho ocenení, dokonca aj Oscara, no a dnes do jeho zbierky pribudla cena ďalšia - Hercova misia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie