Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pompézne oslavy v Anglicku. Charles ukázal doteraz nepoznané
Zdielať na

Pompézne oslavy v Anglicku. Charles ukázal doteraz nepoznané

V Británii vrcholia prípravy na pompézne oslavy diamantového jubilea zasadnutia kráľovnej Alžbety II. na trón. Ešte pred oslavami národná televízia odvysielala spomienky jej syna, princa Charlesa a doposiaľ nepublikované zábery z archívu kráľovskej rodiny.

Charles ukázal svetu unikátne videá

Následník trónu, princ Charles sa o svojej matke, kráľovnej Alžbete rozrozprával pri pozeraní unikátnych rodinných videí. Mamu, ako princ Charles priznal, vždy obdivoval pre výnimočnú vyrovnanosť a prirodzený pôvab. Neubránil sa ani intímnym a vtipným spomienkam na kráľovnú, ktorá zažila  12 britských premiérov a šiestich pápežov.

Nosenie koruny je utrpenie

Kráľovná Alžbeta si obdiv svojho syna získala možno aj na prvý pohľad banalitou - nosením  koruny. "Myslím, že nosenie koruny je utrpenie, je neuveriteľne ťažká. Mama musela dlho trénovať jej nosenie a po dlhých ceremóniách ju vždy veľmi rozbolela hlava."

Briti majú vďaka oslavám sviatok

Záznamy zo súkromných rodinných popoludní či dovoleniek doposiaľ verejnosť nevidela. Kráľovskú rodinu ukazujú v oveľa uvoľnenejšej atmosfére. Na rodinných výletoch napríklad nikdy nechýbal kráľovnin obľúbený pes Korgi.

Oslavy sa v krajine začnú v sobotu, v deň výročia a budú trvať štyri dni. Pondelok a utorok Briti majú pri tejto príležitosti voľno. "Diamantové jubileum je veľkou príležitosťou s hrdosťou osláviť významnú kráľovnú. Nielen ako celý národ, ale tiež ako jedno z jej detí," povedal princ Charles.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie