Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Lady Gaga zrušila koncert, vyhrážali sa jej islamisti
Zdielať na

Lady Gaga zrušila koncert, vyhrážali sa jej islamisti

Americká popová speváčka Lady Gaga zrušila pre vyhrážanie islamistov svoj koncert v indonézskej Jakarte. Vystúpenie pre viac ako 50 000 ľudí bolo už dlhšiu dobu vypredané. Polícia ho však s ohľadom na bezpečnosť nepovolila.

Proti Lady Gaga razantne vystupovala najmä Frona obrancov islamu (FPI). Podľa nich by nevhodné šaty a vlugárny štýl speváčky mohli pokaziť morálku tamojšej mládeže.

Označili ju za satanistku

Koncert v Jakarte plánovaný na 3. júna mal byť jedným z vrcholov speváčkinho turné po Ázii. Proti extravagancii speváčky však stále častejšie protestovali radikálni vyznávači islamu, ktorí ju označili aj za satanistku. "Vzhľadom k vyhrážaniu Lady Gaga koncert ruší," uviedol zástupca usporiadateľskej agentúry Big Daddy. "Nejde len o bezpečnosť Lady Gaga, ale taktiež o bezpečnosť tých, ktorí ju sledujú," dodal. Usporiadateľ uistil divákov, že všetkým za zakúpené vstupenky vráti peniaze.

Islamisti oslavujú    

"Toto je víťazstvo pre indonézkych moslimov," uviedol zástupca vedenia FPI Salim Alatas. "Ďakujeme Bohu, že nás pred tútou diabolskou záležitosťou ochránil."

Americká popová hviezda známa svojimi extravagantnými odevmi a provokatívnym vystupovaním vyvolala protesty aj v ďalších ázisjkých krajinách. Svoje svetové turné Born This Way Ball zahájila v juhokórejskej metropole Soul. Veľká kritika sa na usporiadateľov zniesla vo filipínskej Manile, kde proti speváčke niekoľko dní protestovali stovky kresťanov.

Ozývajú sa extrémisti

Indonézia s 240 miliónmi obyvateľov je krajinou s najväčšou moslimskou populáciou na svete, pričom väčšina ľudí tu vyznáva umiernenú formu islamu. I napriek dlhej tradícii náboženskej tolerancie sa v posledných rokoch stále hlasnejšie ozýva malá skupinka extrémistov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie