Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zakladateľ Bee Gees, Robin Gibb (†62) prehral boj s rakovinou
Zdielať na

Zakladateľ Bee Gees, Robin Gibb (†62) prehral boj s rakovinou

Zakladajúci člen britskej skupiny Bee Gees, spevák Robin Gibb v nedeľu zomrel vo veku 62 rokov. Po dlhom boji podľahol rakovine. Oznámili to agentúry s odvolaním na oznámenie spevákovej rodiny na jeho oficiálnej webovej stránke.

Zhruba pred 18 mesiacmi lekári diagnostikovali Gibbovi rakovinu hrubého čreva. Neskôr sa rozšírila aj na pečeň. Na začiatku roka to vyzeralo ako keby Gibb nad rakovinou zvíťazil. 

Podobne ako dvojča

V polovici apríla bol však hospitalizovaný so zápalom pľúc a upadol do kómy. Z nej sa síce po niekoľkých dňoch  takmer zázračne prebral, keď mu rodina púšťala skladbu The Titanic  Requiem. Nakoniec sa ale musel podrobiť ešte jednej operácii tráviaceho traktu.

Podobnými zažívacími problémami trpelo aj Robinove dvojča Maurice, ktorý zomrel v roku 2003 na nepriechodnosť čriev.

Preslávila ich Horúčka...

Robin Gibb tvoril spolu so svojimi bratmi Mauricom a Barrym spevácke trio Bee Gees, ktoré patrilo medzi najpopulárnejšie hudobné skupiny sveta. Bratia narodení v Británii svoju kariéru odštartovali v Austrálii. V 60. a 70. rokoch sa preslávili najmä disko hitmi z filmu Horúčka sobotňajšej noci, za ktorú kapela získala cenu Grammy.

Medzi najznámejšie piesne skupiny patrí Massachusetts, To Love Somebody, How Deep is Your Love, Stayin´Alive, Night Fever či Guility.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie