Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Beatles na Abbey Road je na predaj za 11 250 €
Zdielať na

Beatles na Abbey Road je na predaj za 11 250 €

V Londýne 22. mája vydražia vzácnu fotografiu britskej skupiny The Beatles, na ktorej kráčajú cez priechod pre chodcov na Abbey Road. Ide o jednu zo série fotografií Iaina Macmillana, z ktorej vzišiel slávny záber na obale albumu Abbey Road (1969).

10 minút, 6 fotografií

Na tejto fotke však štvorica kráča sprava doľava a Paul McCartney nie je bosý a nemá v ruke cigaretu. Spoločnosť Bloomsbury Auctions očakáva, že za ňu záujemca zaplatí deväťtisíc libier (v prepočte približne 11 250 eur).

"Macmillan mal na fotenie desať minút a urobil šesť fotografií Beatles, ako kráčajú tam a späť cez priechod pre chodcov. Pritom stál na rebríku," vysvetlila Sarah Wheeler z aukčného domu.

Skupina The Beatles v zložení Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison a John Lennon sa sformovala v Liverpoole a dodnes je hudobnými kritikmi považovaná za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Hviezdy 60. rokov nahrali spoločne dvanásť štúdiových albumov a počas ich kariéry získali deväť prestížnych hudobných cien Grammy.

Už len Paul a Ringo

Ďalších päť gramofónikov si na konto pripísali po rozpade The Beatles. Počas svojho pôsobenia na hudobnej scéne spôsobili štyria hudobníci ošiaľ nazvaný "beatlemánia" po celom svete a dodnes majú svojich verných fanúšikov a fanúšičky. Zo slávnej štvorky sú už nažive len dvaja muzikanti.

Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a George Harrison podľahol rakovine v roku 2001. Paul McCartney a Ringo Starr sú stále hudobne aktívni.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Beatles_skupina_čiernobiela foto

ISIFA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie