Polojasno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Gott: Na včielke Máji som skoro nič nezarobil
Zdielať na

Gott: Na včielke Máji som skoro nič nezarobil

Český spevák Karel Gott nemá v Nemecku väčší hit ako titulnú pieseň k animovanému seriálu Včielka Mája. K stému výročiu narodenia tejto "uličnice" ale nemecké médiá prekvapil odhalením, že jej naspievaním prakticky nič nezarobil.

Miesto kávy Včielka Maja

"Nepomyslel som na to, že by som mal nechať do zmluvy zaviesť nejakú opciu, pretože som nepočítal s tým, že by táto pieseň mohla mať nejaký úspech. Dostal som zaplatené za pol hodinu spevu," uviedol 72-ročný Gott.

Titulnú pieseň ku kultovej rozprávke naspieval v Mníchove, kde sa náhodou stretol so svojim kamarátom, skladateľom Karlom Svobodom. Ten práve dopísal k rozprávke hudbu. "Opýtal sa ma: Čo robíš dnes poobede? Ja som v skutočnosti chcel ísť na kávu," spomína Gott na jeden z milníkov vo svojej kariére.

Pre včielku Zlatým hlasom Prahy

Namiesto do kaviarne išiel so Svobodom do štúdia a nahral tam svoj najväčší nemecký hit. "Naozaj som bol za pol hodiny hotový," tvrdí slávny spevák. Vďaka populárnemu televíznemu seriálu pesnička v Nemecku doslova zľudovela a nezaobíde sa bez nej žiadny z Gottových koncertov.

To, že pre chýbajúcu klauzulu v zmluve prišiel o mnoho peňazí, ho ale vraj nemrzí. "Keď so mnou obrovská hala spieva Včielku Máju, a to sa už deje skoro 40 rokov, tak to je ten najlepší honorár. Už od roku 1977 po celé tie roky je to môj kultový hit," dodal v Nemecku stále nesmierne obľúbený spevák, ktorého tam prezývajú "Zlatý hlas z Prahy".

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie