Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Slávny náhrdelník z Titanicu môžete vyhrať na YouTube
Zdielať na

Slávny náhrdelník z Titanicu môžete vyhrať na YouTube

To tu ešte nebolo! Filmové štúdio Fox Mexico ponúkne v súťaži na YouTube jeden zo šiestich náhrdelníkov v hodnote 15-tisíc dolárov (v prepočte približne 11 260 eur), ktoré boli navrhnuté podľa medailónu Srdce oceánu z filmu Titanic (1997).

Filmová spoločnosť najala návrhára šperkov Daniela Espinosu, aby znovu vytvoril ikonický náhrdelník. Repliky s veľkým modrým zirkónom v tvare srdca sú vykladané 106 zirkónmi vloženými do striebra. Päť náhrdelníkov si budú môcť vydražiť súkromní zberatelia v aukcii, šiesty však bude dostupný pre verejnosť prostredníctvom celosvetovej súťaže na stránke YouTube. Detaily súťaže zatiaľ nie sú známe.

Svetoznámy náhrdelník

V Cameronovom filme zohráva náhrdelník Srdce oceánu dôležitú úlohu. Prepája hľadanie lovca pokladov s ľúbostným príbehom bohatej aristokratky Rose DeWitt Bukater, ktorú si zahrala Kate Winslet a chudobného mladého muža Jacka Dawsona, ktorého stvárnil Leonardo DiCaprio. Náhrdelník s veľkým drahokamom sa objavuje napríklad i v scéne, kde Jack kreslí nahú Rose ležiacu na pohovke v lodnej kajute.

Zahrnutie náhrdelníka do filmu Titanic bolo vraj inšpirované skutočným príbehom pasažierky Titanicu Kate Florence Phillips, ktorá šperk s modrým diamantom dostala od svojho ženatého milenca predtým, ako zomrel v potápajúcej sa lodi.

3D verzia filmu

Kanadský režisér James Cameron v októbri predstavil prvé scény z očakávanej 3D verzie filmu Titanic. V hollywoodskych Paramount Studios premietol spoločne s producentom Jonom Landauom krátky 18-minútový film o filme.

"Je to snímka, ktorú videlo mnoho ľudí, často dokonca viackrát, no existuje generácia ľudí, ktorí ju v kinách nemali možnosť vidieť," povedal na margo jej opätovného uvedenie do kín 57-ročný Cameron. "Milujem 3D, myslím si, že ide o niečo spektakulárne. Ak by v tom čase boli 3D kamery a kiná, určite by sme tento film nakrúcali v 3D," povedal svetoznámy filmový tvorca, ktorý má na konte aj také snímky ako Terminátor (1984), Votrelec 2 (1986), Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991) či Avatar (2009).

 

Súvisiace články

Najčítanejšie