Polojasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Dada Duditšová (41). Toto je jej cesta za slávou
Zdielať na

Dada Duditšová (41). Toto je jej cesta za slávou

Energická, rázna, dôsledná, puntičkárska, svedomitá. Taká je Monča Rovná, Fedorova manželka v seriáli Panelák. Presne taká istá je aj herečka Dada Duditšová. Roky sa vyhýbala televíznym kamerám, no postava východniarky jej sadla ako uliata a tak Dada neodolala. Jej cesta pred i za kamery však nebola úplne priamočiara...

Dadu Duditšovú všetci televízni diváci poznajú ako bláznivú Monču, ktorá prišla z východu a nasťahovala sa do Paneláku. Lenže, ono to nie je úplne iba úloha, pretože Dada v skutočnosti je z Košíc. "Áno, ja som východniarka. Mala som vždy problém s tým prízvukom vychodniarskym," uviedla na úvod rozhovoru Dada.

Už ako malá vraj začala prejavovať svoj talent. Už ako trojročná sa naučila básničku, ktorá mala tri strany a chodievala s ňou na rôzne súťaže, ktoré aj vyhrávala.

Zlatá brána ...

Netrvalo dlho a vďaka mame získala malá talentovaná Dagmar angažmán na účinkovanie vo vtedy slávnom detskom speváckom televíznom programe. "Bola som s mamou u doktorky...a rozprávala sa so susedou, ktorá jej hovorila, že predstav si, moja dcéra chce ísť do zlatej brány. A ja keď som toto počula, tak som prišla domov, strašne som plakala, že aj ja chcem ísť do zlatej brány," spomína Dada.

Nechcela byť herečkou

Nikdy netúžila po hereckej kariére. "No ja som nechcela byť herečkou, to skôr moja mama si na mne plnila tento sen a vlastne som to po nej asi zdedila," hovorí Dada. Tá si vybrala aj rovnaké povolanie, akým sa živila jej mama. Chcela byť učiteľkou. 

Strednú pedagogickú školu absolvovala v Levoči. Po skončení školy jej mama "nanútila" konkurz v bábkovom divadle v Košiciach. Dala jej do rúk gitaru a vyslala ju. Tam ju však práca čakala až za šesť mesiacov a Dada začala učiť. 

VŠMÚ A Cŕn-cŕn

Mama ju poslala na prijímačky na Vysokú školu múzických umení. Išla tam len kvôli nej. Poctivo pripravená zvládla všetky štyri kolá a stala sa z nej študentka bábkoherectva.

Počas štúdia na vysokej škole sa objavila v známej, obľúbenej televíznej relácii Cŕn-cŕn, kde zotrvala neuveriteľných deväť rokov. "Ja som si povedala po Crne, že sa už k herectvu nechcem vrátiť. Bola som často na obraze a už ma to začala otravovať," tvrdí Dada.

Práca za kamerou

Z moderátorky sa stala scenáristka. Neskôr sa vypracovala až na šéfdramaturgičku a pomocnú režisérku. "I minulého roku prišli za mnou dievčatá z produkcie, že potrebujú k Štefovi Skrúcanému manželku v mojom veku a že žiadnu nemajú. Ja som povedala nie, mňa zbytočne presviedčate," hovorí Dada. Nedali jej však šancu odmietnuť a urobili dobre. Veď v úlohe východniarky Monči sa Dada dokonale našla.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie